Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 01, 2012

Grote attractieparken verhogen prijzen


EINDHOVEN - Het pretparkseizoen staat weer voor de deur. Aanleiding voor Omroep Brabant om de prijzen onder de loep te nemen. Daaruit blijkt dat vooral de entree van grote attractieparken stijgt.
Van de grote jongens springt vooral safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek er met een stijging van vijf procent uit. Voor een kaartje moeten bezoekers 21 euro neerleggen, terwijl dat eerst 19,95 euro was. Het park wil zo de bouw van het nieuwe tijgerverblijf naar eigen zeggen compenseren. De uitbreiding is noodzakelijk, omdat gasten dat volgens de Beekse Bergen wensen.

Efteling
Ook andere grote parken vragen meer geld. Bij de Efteling in Kaatsheuvel kost een kaartje een euro meer. Dat komt neer op 35 euro in het hoogseizoen en 33 euro in het laagseizoen. De aanleiding van de prijsstijging is volgens het pretpark de economische crisis en de investeringen in nieuwe attracties. Behalve de Efteling verhoogt ook kinderdierentuin Dierenrijk in Nuenen de entreeprijs met een halve euro naar 16 euro.

Kleine parken
De kleinere parken houden daarentegen hun prijzen gelijk, blijkt uit de rondgang. Voor Billy Bird Hemelrijk in Volkel, dierenpark De Oliemeulen in Tilburg, Zoo Parc Overloon, Best Zoo in Best en het Historisch Openlucht Museum in Eindhoven blijven de prijzen onveranderd. Volgens Angela Tops van het Historisch Open Lucht Museum komt dat door de concurrentie. Ook de economische crisis speelt volgens haar een rol. "De consument kan zijn euro maar een keer uitgeven."