Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 29, 2012

Auto wegslepen bij overlast

KAATSHEUVEL – De gemeente Loon op Zand zet een nieuw wapen in tegen foutparkeerders. Als gepar­keerde auto’s voor overlast of ge­vaarlijke situaties zorgen, kunnen ze binnenkort weggesleept wor­den. Nu komen autobezitters er nog vanaf met een waarschuwing of boete. Wie z’n auto straks in Loon op Zand weggesleept ziet, wacht een rekening van rond de 300 euro.

Volgens de gemeente blijkt het no­dig om soms auto’s te verwijde­ren. Ze wijst onder meer op de weekmarkten op het Oranjeplein in Loon op Zand en het centrum van Kaatsheuvel. Daar staan auto’s soms zo geparkeerd dat marktkra­men niet kunnen worden opge­bouwd of de weg blokkeren. Nu wordt alles in het werk gesteld om de eigenaar van de auto te achter­halen. Maar dat lukt niet altijd, zo­dat de auto de hele dag in de weg
staat. De wegsleepregeling kan bij­voorbeeld ook worden ingezet bij evenementen in de dorpen, zoals bijvoorbeeld wielerrondes, carna­valsoptocht of intocht van Sinter­klaas.

Als auto’s op een ( gesloten) par­cours geparkeerd staan, kan dat soms tot gevaarlijke of rommelige situaties leiden, stelt de gemeente.

Loon op Zand wil voor het wegsle­pen van de auto’s in zee gaan met het Dongense autobedrijf Scheer­ders. Het bedrijfsterrein aan de Vaartweg 86 is dan de plek waar
de verwijderde auto’s bewaard worden. Eigenaren van een wegge­sleepte auto kunnen een gepeper­de rekening tegemoet zien. De kos­ten voor berging en bewaring van de auto lopen al snel op tot zo’n 300 euro.

En als de wagen na dertien weken nog niet opgehaald is, mag het be­drijf de auto verkopen om uit de kosten te komen.

Wie het niet eens is met het weg­slepen van z’n auto, kan achteraf nog bezwaar maken bij burgemees­ter en wethouders. Blijkt een wa­gen inderdaad ten onrechte verwij­derd, dan moet de gemeente de be­taalde kosten terugbetalen.

De gemeente kan overigens niet zomaar auto’s weg laten slepen. Er moet eerst een Wegsleepverorde­ning worden vastgesteld met daar­in duidelijke regels. De Loonse po­litiek neemt in april een besluit over deze nieuwe verordening.


Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster