Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 20, 2012

60 uur werkstraf geeist tegen Kaatsheuvelnaar


BREDA - Geldgebrek en schulden vormden het motief voor een 25-jarige man uit Kaatsheuvel om op 27 augustus 2009 in te breken bij de Vincentius, instelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Udenhout.

Maandag verscheen hij voor de rechtbank.

Zijn maat, ook uit Kaatsheuvel, kende de weg bij Vincentius omdat hij er een poosje cliƫnt is geweest. Na het gooien van een baksteen door een ruit van de dagbesteding, wisten de mannen binnen te komen en direct de kluisjes te vinden. Vier daarvan en een paar kasten werden opengebroken. Volgens de ene inbreker was de buit ongeveer 30 euro terwijl de andere bij de politie vertelde dat ze een paar honderd euro te verdelen hadden.
Officier van justitie Paul Emmen eiste voor deze klassieke inbraak 60 uur werkstraf. De rechtbank maakt haar vonnis op 2 april bekend.
De collega-inbreker moet zich binnenkort voor dezelfde zaak voor de politierechter verantwoorden.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home