Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 20, 2012

Politiehond vindt inbrekerswerktuig

Loon Op Zand, 20-03-2012De politie heeft vannacht op de Bergstraat twee verdachten, een 27-jarige man uit Langeweg en een 22-jarige Tilburger aangehouden. De politie ging tot arrestatie van het tweetal over nadat uit onderzoek was gebleken dat in de nabije omgeving een elektriciteitskabel was doorgeknipt. Speurhond Diesel vond in een weiland de tang waarmee dit gedaan was.
De agenten zagen vannacht de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart 2012 rond 01.50 uur, tijdens hun surveillance op de Bergstraat een auto op de groenstrook staan, met het achterwiel op het fietspad. Ze besloten een controle in te stellen. Ze zagen dat de auto niet afgesloten was. Er lag een navigatiesysteem op de grond. Er kwamen twee mannen aanlopen. Ze vertelden dat ze de straat hadden afgelopen omdat ze dachten dat ze een dier hadden aangereden. De agenten vonden dit maar een raar verhaal. Bovendien bleek bij navraag dat beide mannen al eerder met de politie in aanraking waren geweest. Hierop werd een verder onderzoek ingesteld.

Politiehond Diesel rook een spoor Op aanwijzing van de hond werd op een weiland een kniptang aangetroffen. Hiermee bleek een stroomkabel te zijn doorgeknipt van een bouwlamp met sensor. Deze lamp hing aan de gevel van een garage bij een woning. De politie wekte de bewoners die ontdekten dat binnen bij hen door kortsluiting de elektriciteit ook was uitgevallen. Zij hebben aangifte gedaan van vernieling. Beide mannen zijn aangehouden. Een van hen heeft inmiddels al toegegeven dat zij dit gedaan hadden. De politie vermoedt dat het duo op inbrekerspad was.