Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 16, 2012

Inbreker stal steeds uit pastorie Berkdijk

KAATSHEUVEL – De 47- jarige man die wordt verdacht van de diefstal van flessen wijn uit de pas­torie in Kaatsheuvel zou het vier keer eerder hebben voorzien op spullen van pastoor Jan Groos. Dat bleek gisteren tijdens een zitting in het gerechtsgebouw in Breda.

Waarom de 47-jarige inwoner van Kaatsheuvel steeds de pastorie als doelwit koos, werd niet duidelijk. De rechtbank besloot de behande­ling van de zaak tegen de man uit te stellen.

De Kaatsheuvelnaar heeft een drankprobleem waarvoor hij zou moeten worden behandeld in een verslavingskliniek. Zo lang niet dui­delijk is waar en wanneer hij te­rechtkan, kan de rechtbank geen vonnis wijzen.

De Kaatsheuvelnaar zit overigens niet meer vast.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van drie inbraken en twee in­braakpogingen in de pastorie, in december 2010 en in februari en maart 2011. Naast flessen wijn zou hij keukenmessen en wat etenswa­ren, saus en een pakje boter, van de pastoor hebben gestolen.