Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 13, 2012

‘ Snel knopen doorhakken over plan voor bouw van hotel Kaatsheuvel’

KAATSHEUVEL – Bouwbedrijf Pep­ping en horecafamilie Mutsaers willen snel knopen doorhakken over de bouw van een hotel aan de Horst in Kaatsheuvel. Begin april moet duidelijk worden of de partijen met elkaar in zee gaan bij dit project.

Al lang leven plannen voor de bouw van een nieuw hotel aan de Horst. Het gebouw met zo’n hon­derd kamers moet verrijzen op het terrein achter Ton Pols, vlakbij het Efteling Hotel.
De plannen blijken tijdrovend. Maart vorig jaar tekende de Pep­ping Bontenbalgroep een intentie­overeenkomst met de gemeente Loon op Zand voor de bouw van het hotel. Nu, bijna een jaar later, worden de plannen nog verder uit­gewerkt. Pepping is daarvoor in overleg met de beoogd exploitant van het hotel, de horecafamilie Mutsaers, bekend van onder meer Best Western De Druiventros in Berkel-Enschot.

„We hebben de intentie om er sa­men uit te komen”, stelt een woordvoerder van de Pepping Bon­tenbalgroep.
„Maar het vraagt veel overleg over het ontwerp en pro­gramma van eisen. Bij zo’n plan komt nogal wat kijken. Als we he­lemaal op één lijn zitten, moeten de procedures zo snel mogelijk ver­der opgestart worden.”

De gemeente heeft zich eerder po­sitief uitgelaten over de eventuele komst van het hotel, maar ze wacht nog altijd op een uitge­werkt plan en concrete aanvraag. Eerder was de hoop dat de bouw eind dit jaar zou starten. Maar die planning wordt vrijwel zeker niet
gehaald.