Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 10, 2012

Eis: cel voor Belg die afsprak met Loonse jongen

BREDA – "Vrijwillig of niet. Hij had dit als volwassene niet mogen doen met een 14-jarige." Dat zei officier van justitie Teuntje Gudde gisteren in de rechtbank in Breda over een 44-jarige Belg, die mei vorig jaar een paar keer afsprak met een Nederlandse jongen om samen seks te hebben.


Gudde eiste tegen de man 24 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk.

De 44-jarige inwoner van het Belgische Boom leerde de amper 14-jarige jongen kennen via een datingsite op internet. Ze spraken in totaal vier keer met elkaar af: een keer in het bos, twee keer in een hotel in Nederland en de laatste keer bij de verdachte thuis.
De jongen uit Loon op Zand had zijn ouders verteld dat hij bij een vriendje ging logeren, maar verbleef in plaats daarvan bij de 44-jarige Belg. Toen de moeder van de 14-jarige jongen in de gaten kreeg wat er speelde, bracht de verdachte hem terug naar Loon op Zand. De Belg werd meteen ingerekend door de politie en zat acht dagen vast. De inwoner van Boom heeft er inmiddels ook drie maanden gevangenisstraf in eigen land erop zitten, omdat op zijn computer kinderporno is ontdekt.
Advocaat Caspar Jansen noemde de eis van de officier 'geweldig hoog'. Hij vindt een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf voldoende, temeer daar zijn cliënt in België ook nog een proces wacht. De inwoner van Boom is daar voorwaardelijk vrijgelaten. Verder vroeg hij de rechtbank om bij het bepalen van de straf in gedachten te houden dat de 44-jarige man de 14-jarige jongen niet dwong tot seks.
Uitspraak over twee weken.