Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 09, 2012

Buurt tegen uitbreiding Total-pomp Kaatsheuvel

BREDA - Buurtbewoners verzetten zich tegen uitbreiding van het Total-tankstation aan de Dreefseweg in Kaatsheuvel.

Het is de bedoeling dat de benzinepomp in de toekomst zeven dagen per week 24 uur per dag kan worden gebruikt. Bovendien komen er vier wasboxen en een luifel bij. De gemeente Loon op Zand verleende toestemming voor de uitbreiding van het tankstation, maar volgens omwonenden is er van alles mis met de vergunning. Ze vroegen de bestuursrechter in Breda gisteren dan ook er een streep door te halen.

Een van de kritiekpunten is dat te weinig rekening zou zijn gehouden met een toename van de geluidsoverlast voor de buurt. Ook vrezen de omwonenden dat vrachtwagens in de toekomst dag en nacht bij de pomp komen tanken.

Van de gemeente mag dat alleen op voorwaarde dat er een hoge muur wordt opgetrokken tussen het terrein van de benzinepomp en het perceel van de buurman. Verder stellen burgemeester en wethouders zich op het standpunt dat het geluid van de auto's die gewassen worden opgaat in het lawaai van het langsrijdend verkeer.

Uitspraak over zes weken.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home