Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 06, 2012

'Alleen aanpak Kraanven na klachten'

LOON OP ZAND - Als het gaat om de illegale bewoning van bijgebouwen in buurtschap het Kraanven in Loon op Zand, voert de gemeente een 'piepbeleid'. Ze treedt alleen op als er klachten zijn van omwonenden.

Dat verwijt kreeg de gemeente dinsdag van B. Kobben, adviseur van de familie Van Gorkom die kampeerboerderij 't Kraanven exploiteert.

Kobben protesteerde bij de bestuursrechter in Breda tegen een dwangsom die aan C. van Gorkom is opgelegd. Hij mag niet meer in de tot woning omgebouwde voormalige garage op het terrein wonen. En een stuk grond aan de overkant van de weg mag niet meer als parkeerterrein worden gebruikt. Gebeurt dat toch, dan moet Van Gorkom een dwangsom betalen van maximaal 10.000 euro.
Volgens de adviseur heeft de vorige burgemeester van Loon op Zand toegezegd dat er niet tegen de bewoning van de voormalige garage zal worden opgetreden. Bovendien is het gebouw volgens Kobben al zolang in gebruik als woning, dat de gemeente niet eens meer kán optreden. Burgemeester en wethouders bestrijden dat. Uitspraak over 6 weken.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home