Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 05, 2012

DESK pakt alsnog een punt

Kaatsheuvel – DESK speelde zondag thuis tegen SV Deurne. Beide ploegen hebben de punten hard nodig, alle ingrediënten voor een spektakel op Eikendijk. Het moet gezegd worden dat trainer van Seeters van DESK inventief is in het verzinnen van opstellingen. Met vier spelers op de tribune (geblesseerd en geschorst) toverde de trainer de variant uit de hoed om Enis Ulusan op de rechtsbuiten te posteren. De Kaatsheuvelnaren gingen fris van start. Na wat kleine schermutselingen kreeg de thuisploeg een corner. Thijs van den Berg toornde huizenhoog boven de verdedigers van Deurne uit en kopte snoeihard de 1-0 binnen. De wedstrijd ging gelijk op, tot in de 70ste minuut. Effe stoorde doelman Bukkems bij het uittrappen. Door een rare carambole kon hij de bal vrij inschieten. Iedereen dacht dat de wedstrijd gelopen was. Maar niets was minder waar. In de 76ste minuut nam Jan Kuipers van Deurne een vrije trap van 30 meter afstand. De middenvelder krulde de bal langs de muur en lans doelman Hoevenaar. Vanaf dat moment was DESK de kluts kwijt. “We kunnen gewoon niet omgaan met een voorsprong”, verklaarde trainer van Seeters na de wedstrijd. DESK had de wedstrijd in de 82ste minuut naar zich toe kunnen trekken. Jaouad Chraou kwam alleen voor de keeper te staan. Hij verzuimde echter te scoren. Nog geen minuut later counterde Deurne en schoot Kuipers de 2-2. “Aan deze uitslag hebben we beiden niets”, sprak trainer Vroomans van Deurne, die zich bij winst veilig had gespeeld. Trainer van Seeters van DESK was teleurgesteld omdat zijn ploeg een 2-0 voorsprong had weggegeven. “Maar ik moet de ploeg een compliment geven. “De inzet , beleving en strijd waren prima”, aldus de trainer die nog steeds hoop heeft op klassenbehoud. “Terwijl de 2-0 bevrijdend moet werken sluipt er een bepaalde angst in om te voetballen. Dat kun je niet verklaren”. De trainer hoopt volgend seizoen op versterking. “We zoeken jongens die een beslissende pass kunnen geven waardoor de spitsen vrij kom te staan. Dat had ik vandaag van Ulusan verwacht, maar ook die liet het in de ogen van de trainer afweten. Van Seeters blijft naar boven kijken. “Vandaag had het zomaar gekund”. Hij vervolgt optimistisch:”Laat dit het begin zijn van een nieuwe periode”.