Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 29, 2012

Kaatsheuvel kiest voor koopzondag in de zomer

KAATSHEUVEL – De winkels in Kaatsheuvel mogen in de zomer­maanden juli en augustus weer ie­dere zondag open. Toch houdt de gemeente voorlopig nog wel vast aan maximaal twaalf koopzonda­gen per jaar. Daarom mogen de su­permarkten niet meer iedere laat­ste zondag van de maand de deu­ren openen, zoals vorig jaar nog het geval was. Dat besluit heeft nogal wat mensen verrast. Wie niet op de hoogte was stond zon­dag voor een gesloten deur bij de Albert Heijn.

De gemeente buigt zich nog over een eventuele uitbreiding van het aantal koopzondagen. Maar voorlo­pig staat de teller nog op maxi­maal twaalf. Voor het dorp Kaats­heuvel zijn nu wel andere data aan­gewezen. Er is voor gekozen om acht koopzondagen in de zomer­maanden te plannen, als veel toe­risten deze regio bezoeken. Vorig jaar liep in Kaatsheuvel al een proef waarbij winkels de hele zo­merperiode op zondag open moch­ten. Met name de supermarkten maakten van die mogelijkheid ge­bruik. Eigenaar Piet den Hartog van de Albert Heijn snapt dat het even wennen is dat de data van de koopzondagen veranderd zijn. Zijn zaak was een van de eerste die elke laatste zondag van de maand open was. „Er hebben in­derdaad wat mensen voor een ge­sloten deur gestaan”, stelt hij. „ Al zijn de nieuwe data eerder wel op de gemeentepagina gepubliceerd.” Den Hartog is een warm voorstan­der van nog meer koopzondagen. Nu buigt de gemeente zich nog over de resultaten van een enquê­te naar de zondagopenstelling.

De huidige koopzondagen zijn nu gepland in juli, augustus, op twee­de paasdag, tweede pinksterdag, hemelvaartsdag en de zondag voor kerst.