Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 05, 2012

Wijkagent Loon op Zand waarschuwt voor auto-inbrekers

Wijkagent Eric van Dun waarschuwt voor auto-inbrekers. Het afgelopen weekend (3 en 4 maart 2012) werden er in Loon op zand vijf relatief nieuwe auto's opengebroken. De daders hadden het voorzien op de nieuwe Volkswagens en Audi's en waren uit op ingebouwde audio- en navigatieapparatuur. Bij de inbraken ontstond relatief veel schade omdat er in de portieren (rond het slot) een gat werd geknipt.

Voorkom inbraakDoe altijd de auto goed op slot en laat geen waardevolle spullen achter. Ook het aanschaffen van een goedgekeurd alarmsysteem kan helpen. Parkeer de auto, als dat mogelijk is, in het zicht en 's nachts op een verlichte plek.
Aangifte doenHeeft iemand uw auto gekraakt en zijn er sporen? Bel dan 0900-8844 om aangifte te doen. Ook als het bij een poging tot inbraak is van belang om aangifte te doen. Soms is hierdoor een verdachte te koppelen aan een andere inbraak.
Meld verdachte situatiesGedupeerden, getuigen of mensen die meer weten, kunnen contact opnemen via 0900-8844. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).
De politie vraagt verder om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties
.