Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 06, 2012

Monuta zet plan voor bouw crematorium door

Uitvaartonderneming Monuta heeft het voornemen een crematorium te bouwen op be­graafplaats Bloemendaal in Waal­wijk kracht bijgezet door een bouwplan bij de gemeente in te dienen.

Het Waalwijks college liet eerder al weten niet ‘onwelwillend tegen­over een crematorium op die loca­tie’ te staan. Afwikkeling van ver­keer en het aantal parkeerplekken was en is voor de gemeente nog wel een heikel punt. Jan Kuijpers, manager uitvaart bij Monuta voor de regio Tilburg-Waalwijk, zegt zich daar desgevraagd niet al te veel zorgen over te maken. „ Het plan zal er waarschijnlijk wel door­komen. We willen de komst van het crematorium zeker niet van een gebrek aan parkeerruimte of
mogelijke extra verkeersdrukte la­ten afhangen. Mocht het alsnog problemen opleveren, dan willen we meedenken over een oplos­sing. Bijvoorbeeld met het inpas­sen van extra parkeerplekken.” Omwonenden hebben al laten we­ten dat ze vrezen voor verkeers­overlast wanneer het crematorium er komt. Ze vinden de toegangs­weg te smal om nog meer verkeer te kunnen verwerken. Monuta heeft (een deel van) de ‘ongeruste’ buurtbewoners inmiddels bena­derd. „We hebben ze persoonlijk geïnformeerd”, aldus Kuijpers, die het gevoel heeft dat daarmee de ergste kou wel uit de lucht is.

Kuijpers verwacht in de aula van het nieuwe crematorium ongeveer 150 mensen te kunnen ontvangen. Bij extra drukte kan worden uitge­weken naar ruimtes in het uitvaart­centrum.