Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, maart 18, 2012

"Degraderen doe je samen”

Kaatseuvel – DESK heeft de laatste kans om de nacompetitie te behalen met het verlies zondag tegen SV Meerssen laten liggen.  Meerssen  won verdiend met 0-2.  “We geven de moed nog niet op, maar met nog zeven wedstrijden te spelen komt degradatie wel erg dichtbij”, reageerde trainer Ad van Seeters na afloop van de matige partij. Trainer Zijlstra van Meerssen  had zijn strijdplan tot in de finesses  uitgewerkt. De gasten uit Limburg bleven op hun eigen helft de bal rondspelen, loerend op de counter. Het concept van de trainer werkte al naar tien minuten. Door een snelle counter kwam Rick Sour alleen voor Rini Hoevenaar.  Hij passeerde de Deskgoalie en scoorde de 0-1.  De elf van Van Seeters  bleven geconcentreerd en gemotiveerd  spelen. Ze kregen zelfs kansjes.  Rond het halfuur kreeg Desk drie corners, maar de kopballen van Asri gingen net over of  naast het doel. Net voor rust zag Daimy Nijenhuis zijn inzet voor het doel van Hoevenaar voorlangs gaan.

De tweede helft scoorde qua amusementswaarde amper een drie. Soms leek het wel hotsknots voetbal. De gasten bleven de voorsprong met gemak vasthouden. Ze kregen zelfs de meeste kansen. Maar ondanks schoten op de kruising van lat/paal, en een bal net voorlangs het doel van Hoevenaar l bleef de voorsprong van Meerssen minimaal.  Maar in de 73ste minuut moest Aron van Seeters met rood van het veld. Scheidsrechter Berben had een natrappende beweging gezien.  Daarnaast moest In de 76ste minuut Ulusan met een blessure het veld verlaten. De jonge Michel Smulders deed het goed als zijn vervanger.  In de 78ste minnut kreeg Meerssen een discutabele strafschop.  Rick Sour scoorde en bepaalde de eindstand op 0-2.

Trainer Ad van Seeters was ondanks het verlies van zijn ploeg tevreden over de strijdlust, zeker van de jongens die volgend jaar hun heil ergens anders gaan zoeken.  Van Seeters gaf toe dat hij al aan het bouwen is aan het elftal van volgend jaar.  Volgens de trainer ontbreekt het zijn ploeg aan vorm . “Met de inzet ben ik dik tevreden”. Volgens de trainer was de ploeg het veld ingegaan met het doel om de nacompetitie te halen. “Ik moet de jongens die vertrekken, een groot compliment geven. Ze hebben alles gegeven, maar soms ontbreekt het aan een beetje geluk”.  Van Seeters trekt zelf het boetekleed aan. “Ik ben net zo schuldig als de jongens. Je wordt kampioen met z’n allen en je degradeert samen”.  Hij vervolgt: “Als het mij niet gelukt is om spelers beter te maken, dan is dat mijn verantwoordelijk”.  De technische commissie van DESK werk al volop aan de selectie van volgend jaar. Misschien hebben we dan minder blessures en kaarten, en kunnen we met een vast elftal spelen”, aldus de trainer.”