Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 20, 2012

Bezwaren tegen bouw Kaasteelweide

LOON OP ZAND - Heemkundekring Loon op 't Sandt vangt bot met haar bezwaren tegen de bouw van acht woningen aan de noordwand van de Kasteelweide in Loon op Zand.

Ze vreest dat het cultuur-historische karakter van het dorp wordt aangetast door het bouwplan. Maar de gemeente deelt die kritiek niet.

Ontwikkelaar Jan van Besouw heeft al lang plannen voor woninbouw bij de Kasteelweide. Het college van Loon op Zand wil hieraan meewerken. Een nieuw bestemmingsplan moet de bouw van acht woningen en een halfverdiepte parkeergarage mogelijk gaan maken.
Als de gemeenteraad volgende maand instemt met het bouwplan, kan de heemkundekring nog naar de Raad van State stappen. Maar dat gebeurt niet. "We hebben de middelen niet voor lange en dure procedures", stelt voorzitter André van Rijswoud. "Wel willen we samen met de ontwikkelaar nog goed kijken naar de plannen. We blijven strijden voor het behoud van cultuurhistorische waarden."