Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 22, 2012

KBO zoekt jongere ouderen

KAATSHEUVEL – De Kaatsheuvelse afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) zoekt aanslui­ting met jongere ouderen. Ook wil ze dat de activiteiten die georgani­seerd worden, meegaan in de tijd. Dat is de doelstelling van de kers­verse voorzitter van de KBO, Her­man van Gulik. Hij werd gisteren tijdens de jaarvergadering geko­zen.
Piet Sins (77) gaf na dertien jaar de voorzittershamer over. Als dank voor al zijn vrijwilligerswerk kreeg hij uit handen van burgemeester Wim Luijendijk de gemeentelijke legpenning in brons. Van de KBO ontving hij de zilveren speld en een voorzittershamer in de vorm van een schoenmakershamer.

In de dertien jaar dat Sins de scep­ter zwaaide, groeide het ledental van 375 leden naar duizend. Kaats­heuvelnaar
Henk Verduin werd gis­teren als lid feestelijk verwelkomd. Zowel Van Gulik als Sins vinden dat ze afmoeten van het grijze ima­go.
„Mensen mogen met vijftig jaar lid worden en aanspraak ma­ken op de kortingspas, maar bij de activiteiten die we organiseren, zie je alleen maar grijs”.

Toch is er veel veranderd. „Vroeger waren het voornamelijk de drie k’s, keuvelen, kaarten en kienen”, stellen ze.

Maar het aanbod van activiteiten is in de loop der tijd flink uitge­breid. Zo heeft de KBO bijvoor­beeld een team dat bij mensen thuis de belastingpapieren in gaat vullen, diverse fietsclubs, een reis­commissie en verschillende voor­lichtingsbijeenkomsten.

Momenteel worden allerlei nieu­we activiteiten bekeken. Zo wil het bestuur van de KBO bijscho­ling voor het autorijden gaan star­ten.

Volgend jaar viert de Kaatsheuvel­se afdeling van de KBO het 60-ja­rig bestaan. Veel van die nieuwe ac­tiviteiten moeten dan al draaien.