Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 01, 2012

DESK en "Baronnen' delen punten



Kaatsheuvel –  DESK en Baronie (Breda) hebben zondagmiddag de punten gedeeld. Het bleef 0-0, een uitslag waar beide ploegen niets mee opschoten. De baronnen waren erop gebrand om  met drie punten uit Kaatsheuvel te vertrekken. “Jullie hebben bij ons drie punten gestolen, die komen we nu terughalen”, sprak de leider van de Bredanaren voor aanvang.  Maar de trainer van DESK heeft zes jaar bij Baronie gewerkt en kent de club als geen ander. Vandaar dat de technische leiding van de Bredase club er niet gerust op was.  En terecht. DESK had na twintig minuten  al met 2-0 voor moéten staan. Spits Houseyin Efe mistte twee opgelegde kansen. Zelfs toen hij alleen voor doelman Van Sant kwam presteerde de spits de bal nog over het doel te schieten. 

DESK was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Het speelde fris vooral het middenveld stond als een huis.  Alleen verzuimde men  de opgelegde  kansen af te werken.   Na de thee zag het publiek een heel ander Baronie. Trainer Jack Sweres  etaleerde een heel ander tactisch plan op de mat en de Bredanare kregen, net als DESK (in het eerste bedrijf) opgelegde kansen. Maar door schitterend keerperswerk van de jonge Kaatsheuvelnaar, Tom van Brakel (17) kwamen de gasten niet tot scoren. Beide ploegen kregen nog kansen maar de wedstrijd eindigde in een remise. “Het Baroniekamp was teleurgesteld. De ploeg staat maar vier punten af van degradatiegrens.

Uitblinker Marc Corman, die bij DESK blijft, en heer en meester was op het middenveld, zwakte zijn prestatie meteen af. “De laatste weken komt het team steeds beter in vorm. Dat heeft zeker niets t mijn spel te maken”. Volgens Corman wil de groep weer knokken voor elkaar en is de sfeer na enkele omzettingen prima”.

Trainer Ad van Seeters was het met Corman eens. “Het is bepalend op welke plaats je staat op de ranglijst”. Volgens de trainer heeft hij een prima middenveld (waarvan Corman deel uitmaakt). Van Seeters: “Zonder iemand tekort te doen steken deze jongens zo enorm veel energie en passie in de wedstrijd, en dat alles gesteund door een uitmuntende doelman van 17 jaar, dat is geweldig. Het enige wat nog ontbreekt is twee spitsen die ook echt iets met een steekpassdoen.   Tweede Pinksterdag gaat DESK er weer voor . “We knokken voor elk punt voor deze fantastische club. Jammer dat we in de competitie zo weinig geluk hebben gehad”.