Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 02, 2012

Receptie met foto-expositie over 70 jaar DESEen van de eerste damesteams van DES uit begin jaren veertig. Bovenste rij v.l.n.r.: Dini Schalken, Gerdy van der Wee, Lenie Snoeren, Cor van Helsland, Luus Beekmans, Adri Mallens, Jo Dekkers en Antoinette Teurlings. Onderste rij v.l.n.r.: Ied van der Linden, Jo Borsten, Corrie Beekmans, Cor Teurlings, Jo Span en Helma Mallens.


KAATSHEUVEL – Hockeyclub MHC DES bestaat 70 jaar en viert dat op Tweede Paasdag, maandag 9 april. Onder meer met een receptie, activiteiten voor de jeugd en een unieke foto-expositie over de historie van de club. Iedereen is welkom.

Heemkundekring de Ketsheuvel heeft speciaal voor het 70-jarig bestaan van de hockeyclub een foto-expositie samengesteld, die slechts eenmalig wordt getoond. Bezoekers kunnen genieten van een groot aantal foto’s uit de periode 1942-2012. Opgediept uit de archieven van de heemkundekring en van DES.

Talloze Kaatsheuvelse families

De expositie toont onder meer beelden uit de beginjaren, toen het veld van DES nog gelegen was in het voormalige RK Sport- en Wandelpark, op de plaats waar nu de Efteling huist. Kees Grootswagers van de heemkundekring: “De hockeyclub kent een opmerkelijke start in het oorlogsjaar 1942. Met de kleuren oranje en wit werd meteen de toon gezet richting de Duitse bezetter.”

Er zullen volop foto’s te zien zijn van teams, wedstrijden en clubactiviteiten door de jaren heen, waarbij talloze Kaatsheuvelse families als Schraauwers, Vrinten, Mallens en Roestenberg de revue passeren. Maar er is ook ander materiaal te zien. Kees: “We tonen bijvoorbeeld een keeperoutfit zoals die in de beginjaren van DES werd gebruikt, met bamboe legguards en klompen. De huidige jeugd zal verbaasd staan, maar voor oud-leden is het beslist een feest van herkenning.”


Voor iedereen toegankelijk
De foto-expositie en de receptie van DES zijn gratis te bezoeken op Tweede Paasdag van 16.00 tot 19.00 uur in het Mandemakers paviljoen aan de Eikendijk in Kaatsheuvel. Iedereen is welkom: leden, familie, vrijwilligers en sponsors, maar zeker ook oud-leden en andere belangstellenden. De jeugd kan Paaseieren zoeken en zich uitleven op Knotshockey.
 

 

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home