Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 05, 2012

Nobema Holding B.V. vraagt surseance van betaling aan

 
Nobema Holding, de uiteindelijke moedermaatschappij van onder andere Pepping Bouw,
Pepping  Renovatie, Bontenbal Bouw, J.& W. Verweij Bouw- en aannemersbedrijf en Verbeij Bouw, heeft surseance van betaling aangevraagd.

Door de crisis in de bouw- en vastgoedsector hebben Nobema en haar werkmaatschappijen te maken met het niet (tijdig) kunnen verkopen van onderhanden en reeds gerealiseerde woningen en gebouwen. Bovendien heeft de groep veel vastgoed ontwikkelingen onderhanden waarin veel is geïnvesteerd en dat niet op korte termijn in geld kan worden omgezet. Daarnaast zijn er ook tegenvallers op enkele onderhanden werken als gevolg van de scherpe inschrijfbedragen op deze werken en faillissementen van onderaannemers.

Alhoewel de groep nog altijd beschikt over een redelijke vermogenspositie en een goed gevulde orderportefeuille voor 2012 en 2013, is de liquiditeitspositie door bovenstaande ontwikkelingen dusdanig dat er betalingsproblemen zijn ontstaan. Er is intensief gezocht naar oplossingen, er zijn contacten aangeboord met verschillende investeerders en er is overleg gevoerd met de banken maar dat alles heeft er niet toe geleid dat er een oplossing werd gevonden. Dit alles heeft geleid tot het besluit om voor de hele onderneming surseance van betaling aan te vragen.