Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 05, 2012

Loonse sportclubs ontsteld over bezuinigingen college

KAATSHEUVEL - De voetbalverenigingen DESK, Blauw Wit'81, Berkdijk en Uno Animo hebben samen met de handbalvereniging DESK en de hockeyclub DES met ontsteltenis gereageerd op de plannen van het college van burgemeester en wethouders om de exploitatiesubsidie voor het onderhoud en renovatie van de buitensportaccommodaties binnen tien jaar af te bouwen.
"Als deze plannen doorgaan", zegt DESK-voorzitter Peter Roelen, "dan gaat het de zes verenigingen samen ongeveer 200.000 euro per jaar kosten. Dat leidt onherroepelijk tot fikse contributieverhogingen, in de orde van 40 tot 50 procent. Veel leden zullen afhaken, en dat staat weer haaks op het beleidsprogramma van het college. Daarin staat dat sport een belangrijke vrijetijdsbesteding is. Bovendien is het ook frustrerend voor de vele vrijwilligers. De kans dat ze ermee stoppen is groot. Het kan er zelfs toe leiden dat clubs zichzelf moeten opheffen."


Meer in het Brabants Dagblad van zaterdag.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home