Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 20, 2012

Supermarkten gaan voor alle koopzondagen

KAATSHEUVEL - De supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Em-Té en Lidl in Kaatsheuvel willen volgend jaar iedere zondag open kunnen. De Aldi heeft nog zo z'n twijfels over zo'n ruime zondagopenstelling.

Dat is volgens AH-eigenaar Piet den Hartog de uitkomst van overleg tussen de lokale supermarkten. De gemeenteraad in Loon op Zand neemt binnenkort een definitief besluit over de koopzondagen in 2013.

Burgemeester en wethouders willen het ondernemers mogelijk maken vaker op zondag de deuren te openen. Ze zien het als een belangrijke economische impuls voor een toeristische-recreatieve gemeente als Loon op Zand met miljoenen bezoekers van de Efteling, Loonse en Drunense Duinen, campings en hotels. Het college stelt het Bredase model voor, waarbij het aantal koopzondagen per (winkel)gebied of branche kan verschillen. De ondernemers maken daar zelf afspraken over. De verschillende belangenverenigingen zijn al uitgenodigd om met eventuele voorstellen voor het aantal gewenste koopzondagen te komen.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home