Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, december 16, 2012

Ruzie Loonse Tonpraoten

LOON OP ZAND - ;Er is geruzie in het wereldje van het Loonse tonpraoten. Het dorp Loon op Zand heeft volgend jaar niet één maar twee grote tonpraotevenementen op de agenda staan in hetzelfde weekend van 1 en 2 februari.


Het tonpraotersgilde in Loon op Zand maakte eerder bekend dat het échte Loonse Tonpraoten in 2013 niet doorgaat. De inspiratie zou ontbreken voor geslaagde optredens.


Wel werd hard gewerkt aan een alternatieve avond in De Wetering met bekende tonpraoters uit de regio. Die komt er ook volgens voorzitter Peter Ritsema van het Tonpraotersgilde.


Maar tot grote teleurstelling en woede van Ritsema vinden er in het eerste weekeinde van februari nu toch ook twee of drie avonden met Loonse tonpraoters plaats. Die vinden niet in De Wetering maar in Eeterij L'Amitié in Loon op Zand plaats. Daar zitten ook mensen bij die de voorgaande jaren in De Wetering in de ton klommen. Bij de organisatie is Erik van der Velden betrokken.


"Wat ik wil, is gewoon tonpraoten voor het Loonse publiek: niet meer en niet minder", zegt Van der Velden vrijdag in Brabants Dagblad.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home