Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 19, 2012

Twee inbraken voedselbank Tilburg

TILBURG - Bij de voedselbank aan de Beelaarts van Bloklandstraat in Tilburg is volgens de medewerkers de afgelopen dagen twee keer ingebroken. Onder meer de computer, koffie, vlees en lampen zijn gestolen.

"Dat uitgerekend bij de voedselbank wordt ingebroken maakt het wel erg wrang", zegt coördinator Martien Smits van de Tilburgse bank. "Ze hebben in de nacht van zondag op maandag een raam geforceerd om binnen te komen. In de nacht van dinsdag op woensdag hebben ze een raam ingeslagen. Wat ze de laatste keer hebben meegenomen zijn we nog aan het inventariseren. We hebben nu noodgedwongen geinvesteerd in een alarm om meer inbraken te voorkomen."
De voedselbank beschikt deze dagen voor kerst over extra middelen. "Tien Tilburgse scholen hebben zich de afgelopen dagen ingezet om spullen in te zamelen. Die spullen zijn gelukkig niet weg, maar het geeft wel aan hoe wrang dit is. Er werken hier 45 vrijwilligers."
Bij de politie is aangifte gedaan. De politie spreekt echter nog van slechts één inbraak. „Na het forceren van het raam in de nacht van zondag op maandag zijn daadwerkelijk spullen ontvreemd. Gistermorgen is een ruit kapot geslagen en enkel op basis daarvan kunnen we niet van een inbraak spreken maar alleen van een poging daartoe of van vernieling”, laat een woordvoerder weten.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home