Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 18, 2012

Veiligheid staat voorop bij wedstrijd RKC WAALWIJK-Willem II

Bij de start van het voetbalseizoen wordt bepaald welke wedstrijden risicovol zijn. De wedstrijden krijgen een beoordeling A (beperkt risico), B (redelijk risico) en C (risicovol). Deze beoordeling vindt plaats in het driehoeksoverleg tussen gemeente, Openbaar Ministerie en de politie. In Waalwijk schuift ook RKC WAALWIJK aan.

 Bij deze beoordeling is de wedstrijd van aanstaande zondagmiddag, RKC WAALWIJK-Willem II uit Tilburg beoordeeld als C-wedstrijd. Er zijn door betrokken partijen maatregelen genomen om de veiligheid rondom de wedstrijd te garanderen en overlast te voorkomen. Eén van deze maatregelen is het beschikbaar stellen van maximaal 500 kaarten voor de bezoekende partij. Voor RKC WAALWIJK-Willem II is het wel toegestaan dat supporters met een zogeheten SeizoenClubCard van RKC WAALWIJK één extra kaartje kunnen kopen en dat houders van een ClubCard van RKC WAALWIJK één toegangsbewijs kunnen aanschaffen.

 Vanuit Willem II is geen officieel verzoek ingediend bij RKC WAALWIJK voor meer kaarten voor haar supporters. Mocht dit verzoek komen dan blijft het ‘vierhoeksoverleg’ unaniem bij haar standpunt dat dit vanwege de veiligheid ongewenst is.

Het is dus in tegenstelling tot eerdere berichten niet zo dat de burgemeester van Waalwijk een verzoek tot meer kaarten voor de supporters van Willem II heeft afgewezen.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home