Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, december 17, 2012

Kersthuis Waalwijk: 121.412 euro

WAALWIJK - Het inzamelevenement Kersthuis Waalwijk dat vier dagen in het centrum van Waalwijk heeft plaatsgevonden, heeft 121.412 euro opgebracht.


Dat hebben de beide Kersthuisbewoners - horecaonderneemster Ina van Cromvoirt en Brabants Dagblad-journalist Sjaak Koolen, gisteravond bekend gemaakt. 121.412 euro is de voorlopige eindstand van deze actie, aangezien er nog donaties binnen komen. Kersthuis Waalwijk heeft geld ingezameld voor twee regionale doelen, hospice Francinus de Wind en Toon Hermans Huis, beide in Waalwijk.


Het slotakkoord van het 72 uur durende evenement vond plaats op een met ruim duizend mensen gevuld Raadhuisplein in Waalwijk. Rond 20.15 uur 'bevrijdde' de Waalwijkse burgemeester Nol Kleijngeld beide bewoners uit hun tijdelijke, glazen huis.


Doel van het evenement was om geld in te zamelen voor twee goede doelen én om meer sfeer te brengen in het centrum van Waalwijk gedurende de decembermaand. Het evenement kreeg een grote respons uit Waalwijk en wijde omgeving.


De aanleiding van Kersthuis Waalwijk was een column van Sjaak Koolen in het Brabants Dagblad van eind december 2011. Daarin toonde hij zich ontstemd over het gebrek aan kerstsfeer in het centrum van Waalwijk. Horeca-onderneemster Ina van Cromvoirt en Hans Brekelmans - mede-organisator van veel evenementen in Waalwijk - namen de handschoen op en daagden Koolen uit om samen met Ina van Cromvoirt in een Kersthuis plaats te nemen.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home