Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 09, 2013

Deurzakkers presenteren eigen minifrikadel: het Deurzakkertje


AMSTERDAM - We kunnen in Brabant de komende tijd gaan genieten van een nieuwe snack: het Deurzakkertje! Dinsdag introduceerden Deurzakkers Willem van Schijndel en Clemens van Bracht hun unieke minifrikadelletje op de Horecava in de Amsterdam RAI.


De Deurzakkers hebben hun naam niet zomaar aan de eerste de beste snack laten verbinden. "We hebben ons goed voor laten lichten", vertelt Willem. "De trend is nu niet langer fingerfood, maar minisnacks", legt hij uit. Hun Deurzakkertjes, minifrikadellen van tien centimeter lang, zijn dus helemaal in.

Ontzettend lekker
Het gaat natuurlijk niet alleen om de vorm, maar vooral ook om de smaak. Willem heeft al goed geproefd: "Ontzettend lekker! Je proeft fijn kippenvlees van hoge kwaliteit en ook nog eens lekker gekruid." Hij weet zeker dat de Deurzakkertjes het niet alleen bij volwassenen goed gaan doen. "Kinderen zijn er ook gek op!"

Clemens en Willem willen met de Deurzakkertjes vooral het echte Deurzakker-gevoel oproepen. "Ouderwetse vriendelijkheid en warmte. Die oudhollandse, Brabantse sfeer. Gewoon, met een potje bier erbij", aldus Willem. Dat de Deurzakkers vanaf nu tijdens hun optredens ook Deurzakkertjes uit gaan delen is volgens Willem 'niet uitgesloten'. Zelf proeven kan in ieder geval binnen twee weken bij de meeste caf├ęs en snackbars.

Deurbakkertjes
Het is niet de eerste keer dat er hapjes gebakken worden uit naam van de Deurzakkers. In 2007 maakte bakker Hans van Herpt ook al 'Deurzakkertjes', alleen waren het toen geen frikadellen maar gebakjes. De opbrengst ging naar het goede doel de Toon Hermans Huizen. Deurzakker Willem van Schijndel is bestuurslid van de stichting.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home