Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 15, 2013

Efteling versie van 'Kuikentje Piep' verwijderd

KAATSHEUVEL - YouTube heeft een cover verwijderd die de Efteling maakte van het bekende liedje Kuikentje Piep. De Italiaanse productiemaatschappij Globo Records heeft de auteursrechten geclaimd, blijkt uit een mededeling op de site.

De Efteling maakte een eigen variant met een Geitje Benjamin Bèèèèh en bekende figuren uit het Sprookjesbos. Het filmpje werd binnen enkele dagen 80.000 keer bekeken.

 De Efteling reageerde maandag verbaasd op verwijdering van de cover. "We zoeken uit wat de reden is dat het liedje eraf is gehaald. We zijn ons van geen kwaad bewust. Het is een ludiek bedoelde actie. En bovendien liggen de rechten van dit oude Braziliaanse kinderliedje niet bij deze Italiaanse productiemaatschappij."

 De Efteling verwacht dat het filmpje snel weer online staat. Het populaire liedje Kuikentje Piep is de Nederlandse vertaling van het Italiaanse liedje Il Pulcino Pio.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home