Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 30, 2013

Pleinfetival teleurgesteld in gemeente

Kaatsheuvel- Het bestuur van Stichting Pleinfestival is zwaar teleurgesteld in de gemeente Loon op Zand. Aanleiding is de aankondiging vorige week in deze krant dat alle evenementen de uren en de door de gemeente geleverde materialen zoals dranghekken zelf moeten gaan betalen. Vicevoorzitter Wil van Beers van het Pleinfestival spreekt van onbetrouwbaarheid van het gemeentebestuur. “We kunnen nu wel gaan praten, we kunnen hoog en laag springen, maar er verandert toch niets”, aldus van Beers.

Vooral dat de gemeente door organisaties veroorzaakte schade aan het evenemententerrein en eventuele verkeersveranderingen in rekening wil brengen is bij van Beers in het verkeerde keelgat geschoten. “Wij hebben er zelf niet om gevraagd om naar het Prins Mauritsplein te verhuizen. Er is destijds afgesproken dat de gemeente alle meerkosten voor het gebruik van het nieuwe evenemententerrein voor haar rekening zou nemen”.

De organisatie heeft al enkele jaren geleden bij de gemeente aangedrongen om de oprit van het Mauritsplein te voorzien van grasstenen, waar je overheen rijden zonder weg te zakken. Maar daar is nooit iets van gekomen. “Het Mauritsplein is voor vijf jaar aangewezen als evenemententerrein. Dan moet je als gemeente zorgen dat er ook evenementen gehouden kunnen worden”, stelt van Beers die wijst op het feit dat de eerste editie van het Pleinfestival, nu 30 jaar geleden geheel door de gemeente gesubsidieerd werd. “In al die jaren is het bedrag nooit geïndexeerd en nu gaan ze ons nog eens korten”.

Een gesprek met wethouder Henk van Komen (Gemeentebelangen), die de nieuwe regels vorige week aankondigde ziet van Beers niet zitten. “We zijn het beu om elke jaar dezelfde discussie te moeten voeren en weer opnieuw het wiel uit te vinden”. Roel de Jong van het Loonse Kraok Festival dat jaarlijks op de Kasteelweide wordt gehouden is iets gereserveerder in zijn antwoord: “Officieel hebben wij helemaal nog geen bericht gehad van de gemeente. We hebben het uit de krant moeten vernemen”. Volgens de Jong moet het festival elk jaar de eindjes aan elkaar knopen omdat er flink beknibbeld wordt, zoals nu weer op de dranghekken. “We krijgen zelfs geen garantiestelling meer”. De Jong hoopt dat het bestuur snel een uitnodiging krijgt van de wethouder om bijgepraat te worden. De financiële positie van Kraok zal dan
zeker aan de orde komen.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home