Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 26, 2013

Tonpraoten Kaatsheuvel naar hoog niveau

foto's:
https://plus.google.com/photos/113721223967429230327/albums/5837784643364114545?authkey=CIzyitHIgemVuwE


Kaatsheuvel – De grote zaal van de Werft was vrijdagavond gevuld met enkele honderden bezoekers, die gekomen waren om een avondje te lachen. Het niveau blijkt elk jaar te stijgen in het kerkdorp Kaatsheuvel. Veel mensen hadden verwacht dat het dorpshart centraal zou staan in de buuts van de tonpraoters. Maar alle tonpraoters hadden na al die jaren blijkbaar genoeg van de lokale politiek en brachten hun eigen buut. Aan Berrie Timmers, die onlangs zijn diploma aan de Tonpraotacademie behaalde was het de ondankbare taak om het spits af te bijten. Als Toon Ladder wist hij het publiek aardig op te warmen. 


 De opkomst van de ‘Toerk’ Achmed (Willy Peters) zorgde meteen voor de nodige lachsalvo’s. Hij boeide het publiek met een perfect gesproken Turks accent. Maar daar had hij dan ook de nodige integratiecoersussen voor gevolgd. Eigenlijk tevergeefs want hij had nog steeds geen werk. “Voor ons zijn maar vier woorden belangrijk: sociale dienst, ww, ziektewet en kinderbijslag”. Hij lanceerde het idee om op het Markplein een moskee te bouwen, want zelfs De Moer heeft een “Moaskee”. Het debuut in Kaatsheuvel van Lia van Corven die als toiletjuffrouw opkwam deed het zeer verdienstelijk. Vooral de laatste grap: “Weten jullie wat het toppunt van seks is? Nee? Als de bejaarden harder kraken dan het bed”, viel goed. Het duo Hans Brekelmans en Willie Peters voerden het nummer spiegelbeeld perfect synchroon uit.
 
De Loonse Jaqueline van de Aa die haar debuut maakte in Kaatsheuvel was als trucker de enige die de Loonse politiek op de hak nam. “De schulden van Loon op Zand zijn net zo hoog als de Pagode in de Efteling”. Met haar guitig gezicht heeft van der Aa nog een grote toekomst als tonpraoter voor zich. De laatste twee sauwelaars waren de oude rotten in het vak. Ton van Iersel, die een prijs gewonnen had in de huisnummerloterij en 14 dagen all inclusieve in een bejaardentehuis mocht, kreeg menig open doekje van het publiek. Harrie Elshout was in de huid gekropen van de lakei van de freule. Nu werkte hij als lakei bij het sprookje van de ‘Kleren van de keizer’ in de Efteling. In het Sprookjesbos speelt veel meer af dan de bezoeker van de Efteling weet. Deze buut zou zeker niet misstaan op het podium van de Efteling zelf. De organisatie is er in geslaagd om het tonpraoten in Kaatsheuvel weer op de kaart te zetten. Voor vanavond zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar.
 
 
https://plus.google.com/photos/113721223967429230327/albums/5837784643364114545?authkey=CIzyitHIgemVuwE

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home