Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 05, 2013

Meer Aaw nieuws? van Heemkundekring De Ketsheuvel

Op donderdag 2 mei is de nieuwst editie van Aaw nieuws?, het magazine van heemkundekring De Ketsheuvel verschenen. In navolging van eerdere edities staat ook deze keer weer een thema centraal: Het Rijke Roomse Leven.
Het onlangs uitgekomen magazine staat weer vol met een gevarieerd aantal onderwerpen, doorspekt met talrijke foto’s van dat Rijke Roomse Leven. Veel inwoners van het kerkdorp Kaatsheuvel en zij die er vandaan verhuist zijn, zullen ongetwijfeld zichzelf of anderen herkennen. De laatste decennia is de interesse voor het katholieke geloof en de belangstelling van de katholieke gemeenschap voor het geloof snel aan het afnemen, reden voor Aaw nieuws? om een terugblik te maken op de lange bloeiperiode van de katholieke kerk in Kaatsheuvel en omgeving. De publicatie valt samen met het honderdjarig bestaan van de H. Johannes de Doperkerk in de Hoofdstraat. René Koolen beschrijft in het kort de aanloop naar en de geschiedenis van de kerk alsook enkele bouwkundige en kunsthistorische aspecten van het gebouw.
Kees Grootswagers blikt binnen het thema terug  op het jaarlijkse uitje voor veel katholieke gelovigen: de bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Elshout. Jan van Iersel verdiepte zich in het kerkhof achter de Sint Jan en columnist Sjaak Koolen herleeft zijn tijd als misdienaar.
Verder in deze uitgave graaft Andre van Riel verder in het Kaatsheuvels dialect, verzorgt Tom van der Ven weer een aantal tekeningen en vervolgt Harrie Balvers zijn ‘Kroniek van de familie Balvers’ vanaf het begin van de Eerste tot het begin van de Tweede Wereldoorlog. Ton de Kort verhaalt op interessante wijze over het wel en wee van de familie De Kort en hun boerderij aan de Vaartstraat.
Ook met deze uitgave geeft De Ketsheuvel weer blijk een uitstekend leesbaar en gevarieerd magazine uit te kunnen brengen, geschikt voor alle generaties.
Aaw nieuws? is onder andere te koop bij Bruna en Primera in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel of te bestellen via www.deketsheuvel.nl. Op deze site vindt u ook meer informatie over de mogelijkheden om de heemkundekring te steunen, waarmee u bijdraagt aan het behouden van het historisch erfgoed van Kaatsheuvel. Leden krijgen trouwens elke Aaw nieuws? automatisch in de bus.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home