Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 01, 2007

“Een Kaatsheuvel (se) droom wordt werkelijkheid”

Jarenlang droomden secretaris Marino Ligtvoet en dirigent Peter Paul van Esch van de Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel ervan om één keer in de Tilburgse concertzaal te mogen staan. Eindelijk is het dan zover. Op 21 maart 2007 gaat niet alleen hun droom, maar ook die van zeventig Kaatsheuvelse muzikanten in vervulling.

De Kaatsheuvelse harmonie is door de Tilburgse Operette Vereniging uitgenodigd om samen een lenteconcert te geven. “Normaal gesproken treden in de concertzaal alleen maar orkesten op die gevraagd worden. Bij voorbeeld Sophia’s Vereeniging die uitgenodigd worden. Maar daar komen wij niet voor in aanmerking”, aldus Ligtvoet. “Maar vergis je niet: als je zo’n zaal moet afhuren betaal je 7500 euro per avond en dat is voor ons niet te betalen”, aldus de de secretaris van de Harmonie Kaatsheuvel met een tinteling in zijn ogen. De harmonie maakte furore tijdens The Night of Harmony en de prestaties vielen op bij de Tilburgse Operette Vereniging (T.O.V). De Tilburgse vereniging nodigde de Kaatsheuvelse harmonie uit voor om een coproductie te organiseren in de concertzaal. “We hebben goede afspraken gemaakt, we delen de kosten, en alleen op deze manier kunnen we een mooi product neerzetten”, aldus de voorzitter Jos Bogers van T.O.V . (60). Volgens Ligtvoet is het alleen voor de absolute top weggelegd om te mogen spelen in de concertzaal en is het aanbod van de Tilburgse vereniging een unieke kans. Volgens voorzitter Bogers hebben de dirigent van T.O.V., Frans van den Hoven, en Peter Paul van Esch een mooi programma samengesteld. Een van de hoogtepunten is het nummer Hymn to The Fallen uit de film Saving Private Ryan van Steven Spielberg. Ook La Gazza Ladra van Rossini en de Zigeunerbaron ontbreekt niet. Volgens Ligtvoet zal de harmonie voor de uitvoering stevig moeten repeteren: “De zaal heeft zo’n goede akoestiek dat je elke valse noot hoort. Bogers van T.O.V. vindt de uitvoering een mooie opstap naar het 70-jarig bestaan, wat het gezelschap volgend jaar gaar met diverse uitvoeringen gaat vieren: “Wij hebben een cast van eigen solisten, dus we kunnen de kosten van de uitvoering met de Kaatsheuvelse harmonie laag houden”, aldus Bogers. De entreeprijs bedraagt 16,50 euro. “Het is niet goedkoop, maar alleen een belevenis om in zo’n zaal te zitten is het al waard”, aldus de fanatieke Ligtvoet.

Kaarten zijn te bestellen bij: m.ligtvoet@home.nl of telefoonnummer 06-15658473 of via de website www.harmoniekaatsheuvel.nl

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Nou mijn tante Nelleke zingt bij de T.O.V. ik denk dat daar toch ook wel kaarten zijn te verkrijgen. Dat is nl. altijd zo.
groetjes van Jacky

01 februari, 2007  

Een reactie posten

<< Home