Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 21, 2007

Groen licht voor Kaatsheuvels Bruisend Dorpshart

Door Jan in ‘t Groen

Het college van B en W. van Loon op Zand kan verder aan de slag met het Kaatsheuvels “Bruisend Dorpshart”. De meeste raadsfracties gingen dinsdagavond akkoord met het door het college vastgestelde programma van eisen, het zogenaamde bidbook. Wethouder Hans Waijers (CDA), die tal van vragen moest beantwoorden, toonde zich verguld. “Daar is het college erg blij mee. We zijn samen met iets ongelofelijks groot bezig zijn in de kern van kaatsheuvel en zijn blij met de grote mate van betrokkenheid van U bij de verdere stappen op weg naar een Bruisend Dorpshart”, aldus de wethouder, die later het bureau Dorpshart in de lof betrok. Veel partijen hadden vragen over het gratis parkeren. Waijers: “Ik kan U vertellen dat de parkeerbalans is doorgerekend. Er komen 420 parkeerplaatsen en dat past in de bandbreedte. In de openbaarheid zou gratis parkeren mogelijk moeten zijn”. Het beheer van de parkeervoorzieningen zoals slagbomen en camera’s moet nog volgens Waijers nog nader uitgewerkt worden.

Volgens de wethouder hebben het S.M.C. de gemeente en Casade, waar we al diverse gesprekken mee zijn gevoerd zijn, de intentie om eruit te komen als het om verplaatsing van de Werft naar het carrégebouw gaat. “Het SMC is bereidt te denken over de knip tussen het sociaal culturele en sport. Over de sportvoorziening, hebben wij nog geen verdere afspraken gemaakt, maar die zouden elders het daglicht kunnen gaan zien”. De PvdA en de V.V.D. wilde van de wethouder een onderbouwd financieel plan zien met een risicoparagraaf. De wethouder wenste daar niet op in te gaan. Waijers: “De afspraak die wij gemaakt hebben om binnen de 10.7 miljoen te blijven, blijft staan. Het plan kost meer, maar dat hoeven wij zelf niet te betalen. Als U mij vraagt om een exploitatie opzet, dan kom ik in een lastiger vaarwater. Dat betekend dat ik met U in de openbaarheid cijfermateriaal moet gaan delen wat ongunstig kan zijn in de onderhandelingspositie met investeerders. De onderhandelingspositie met marktpartijen laat niet toe dat wij over exploitatiezaken met U in de openbaarheid van gedachten wisselen”.

Met de groeten aan de bewoners van de Martktstraat........

Labels: