Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 26, 2007

Kaatsheuvel: Burger belang gaat de wijk in.

Een dezer dagen valt bij de bevolking van Kaatsheuvel - West het volgend schrijven in de brievenbus:

Sinds de laatste Gemeenteraadsverkiezingen is er een nieuwe politieke groepering ontstaan. De fractie Burger Belang. Fractievoorzitter is Cees Smulders. Hij wordt in zijn werkzaamheden bijgestaan door twee burgercommissieleden, t.w. Gerrit Snoeren en Roel Teunissen.
Gezamenlijk gaan wij het nu eens echt anders doen. Ons drijft het belang van alle burgers in de Gemeente Loon op Zand. Landelijk gezien is ‘burgerparticipatie’, met andere woorden, het vergroten van de invloed van de burgers, een steeds belangrijker geworden onderdeel binnen alle maatschappelijke verhoudingen. De fractie Burger Belang ziet dat onvoldoende terug in onze Gemeente. Daarom lanceert de fractie Burger Belang een nieuw initiatief: De Straatprijs.
Deze geldprijs geeft buurtbewoners met een initiatief op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied de kans dat initiatief uit te voeren met een geldbedrag van maximaal € 500,00 van de fractie ‘Burger Belang’!
Een Voorbeeld:
U besluit met uw straat de onderlinge band te versterken. Voor uw huis bevindt zich gemeentelijk groen. U vraagt bij de Gemeente aan of u daar een jeu de boules baan mag aanleggen. Na goedkeuring gaat u samen aan de slag. Als de klus geklaard is spreekt u af om een ‘straatcompetitie’ te spelen.
Hoe komt u nu in aanmerking om deze Straatprijs in de wacht te slepen?
Het enige wat men daarvoor moet doen is samenkomen met een aantal bewoners van uw straat. Ideeën met elkaar te bespreken. Dit huis aan huis verspreide aanvraagformulier in te vullen en af te geven bij Ad van Beers, Diepenbrockstraat 26, Kaatsheuvel.
De sluitingsdatum van uw inzending is op 30 april! Op 7 mei aanstaande is de start van de eerste wijkbijeenkomst in de wijk ‘WEST’, in het Clubhuis van Postduivenvereniging KPV Kaatsheuvel, Amerikastraat 20, (naast Imabo Jac Klijn), inloop vanaf 19.30 uur en aanvang om 20.00 uur. Een kopje koffie of thee en één consumptiebon per persoon zijn uiteraard voor onze rekening! Wij hopen dat u in grote getalen zult reageren! Met elkaar en voor elkaar!
Op 7 mei zullen alle initiatiefnemers hun project of plan aan alle aanwezigen komen uitleggen. Elke presentatie duurt hooguit vijf minuten. Na alle presentaties zal door alle aanwezigen één project of plan worden uitgekozen.

Labels: