Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 28, 2007

Loon op Zand gaat de openbare orde en veiligheid verbeteren

door Jan in 't Groen

Zaterdag 28 april 2007 - KAATSHEUVEL - De gemeente Loon op Zand gaat meer doen aan de openbare orde en veiligheid. "Die hebben we nu niet op orde", aldus burgemeester Ria van Hoek. "Voor handhaving vanuit de gemeente hebben we geen menskracht. De politie zegt terecht dat het niet alleen een zaak is van hen."

Zo reageerde Van Hoek donderdagavond in de raadscommissie ABZ op vragen van Peter Flohr (PvdA). Hij wilde van haar weten of de gemeente maatregelen neemt om het vandalisme en overlast in het centrum van Kaatsheuvel aan banden te leggen. Volgens de burgemeester ligt daar een gezamenlijke taak voor de gemeente, de jongerenwerkster en de politie. Er is een vacature uitgezet voor een manager openbare orde en veiligheid. In het najaar gaat een stagiaire de horeca tegen het licht houden.
De PvdA en de VVD vinden dat Ons Café in Kaatsheuvel te hard wordt aangepakt voor de problemen die zich buiten het café hebben afgespeeld. Volgens hen veroorzaken ook shoarma- en friteszaken overlast, en niet alleen bezoekers van Ons Café. "Gelijke monniken, gelijke kappen. Als u voor Ons Café een exploitatievergunning wilt afgeven om de overlast beter te beheersen, moet u dit voor alle horecaondernemers doen", aldus Jacky Smit (VVD). Volgens Van Hoek geeft een exploitatievergunning voor élle horecaondernemers veel te veel rompslomp. Zij zegde toe om te bekijken of het bestaande horecaconvenant bijstelling behoeft.

>>Voor bestrijden van overlast en vandalisme in de gemeente Loon op Zand moeten gemeente, politie en jongerenwerk de handen ineen slaan, aldus burgemeester.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

hoog tijd. Maar ik graag daden in plaats van woorden. Al maanden heeft onze buurt zware last van hang-jongeren met hun harde muziek vanuit rondracende auto's.

En nog iets anders.. Ringvaert waar een pand in november afbrande staat er tot vandaag toe als een grauw karkas bij.. wanneer maakt men dat schoon..

een bezorgde buur.

30 april, 2007  

Een reactie posten

<< Home