Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 05, 2007

7-7-‘07 De Efteling viert Dag van het Sprookje

Kaatsheuvel - Efteling daagt Sprookjeskenners uit met de Nationale Sprookjesquiz

Op 7 juli organiseert de Efteling traditioneel de Dag van het Sprookje. Want zeven is in sprookjes een magisch getal: bijvoorbeeld de zeven dwergen en de zeven geitjes. Ter ere van haar 55ste verjaardag en vanwege deze bijzondere datum organiseert de Efteling op 7-7-‘07 een keur aan sprookjesachtige activiteiten en is het park geopend van 7 uur ´s ochtends tot 7 uur ´s avonds. Op het programma staan o.a. de opening van een kleine, nieuwe mini-attractie ‘Sprookjes-Waterpret’ geheten, de officiële première van de openluchttheatervoorstelling ‘Sprookjesboom, er was eens’, de Nationale Sprookjesquiz met als hoofdprijs een Efteling-abonnement voor het leven en als uitsmijter een heus Sprookjespopconcert. Daarbovenop mogen bezoekers die in de maand juli 7 of 77 jaar worden tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends gratis het park bezoeken.

Gratis entree tussen 7 en 9 uur ’s ochtends – als je in de maand juli 7 of 77 wordt
Alle bezoekers die zich tussen 7 en 9 uur ’s ochtends melden bij de Hoofdentree en die met een officieel document (paspoort of rijbewijs) kunnen laten zien dat ze in de maand juli van dit jaar 7 of 77 jaar worden (dus geboren zijn in het jaar 1930 of 2000) mogen het park gratis bezoeken.

08.07 uur: Opening nieuwe mini-attractie Sprookjes-Waterpret
Vanaf 7 juli kunnen bezoekers op het Dwarrelplein ‘spelen’ met zgn. bedriegertjes (springend water, zoals in het Avonturendoolhof). Deze bevinden zich in een kleine sprookjesbeeldentuin achter de entree. Deze mini-attractie genaamd Sprookjes-Waterpret is vanaf 7-7-’07 het hele jaar door te bezoeken.

09.07 uur: Première Openluchttheatervoorstelling ‘Sprookjesboom, er was eens’
In het knusse openluchttheatertje in het Sprookjesbos komen de hoofdrolspelers uit de televisieserie Sprookjesboom samen. Hier kan de bezoeker ‘live’ kennismaken met de Boze Wolf, Langnek en Klein Duimpje. Daarnaast maken de bezoekers nu ook kennis met de Kabouter en de Draak. Deze voorstelling duurt 20 minuten. De show is vanaf die dag dagelijks te zien om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.

14.07 uur: Nationale Sprookjesquiz op podium Speelweide
De Efteling gaat op zoek naar de beste Sprookjeskenner tijdens de Nationale Sprookjesquiz.
Wie paste het glazen muiltje? Wie strooide broodkruimeltjes in het donker om de weg terug naar huis te vinden? De antwoorden op deze en natuurlijk ook wat moeilijkere vragen worden achterhaald tijdens de Nationale Sprookjesquiz vanaf het grote podium op de Speelweide. Alle bezoekers die op tijd bij de Speelweide zijn, kunnen zonder inschrijving meedoen en meedingen naar een Efteling-abonnement voor het leven!

17.07 uur: Sprookjespopconcert op podium Speelweide
Ook op de Speelweide, vanaf het grote podium brengen de welbekende Sprookjesbosbewoners als Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje een spetterend Sprookjespopconcert voor jong en oud. Alle bezoekers worden uitgenodigd om uit volle borst mee te zingen en te dansen.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

cool

13 mei, 2007  

Een reactie posten

<< Home