Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 05, 2007

Hoofdstraat krijgt de hoofdrol

KAATSHEUVEL - De Hoofdstraat moet uitgroeien tot dé winkelstraat van Kaatsheuvel. Dat blijkt uit een onderzoek dat het bureau DTNP heeft uitgevoerd naar de toekomst van het Kaatsheuvelse winkelgebied.

Volgens de onderzoekers van DTNP moet voor de Hoofdstraat de hoofdrol zijn weggelegd. "Het college en de betrokken ambtenaren ondersteunen de visie uit het onderzoek volledig", aldus Aussems.
De kern van het winkelgebied in het hartje van Kaatsheuvel moet verbeterd worden door onder meer de winkelfuncties in de Hoofdstraat te versterken. "Voor de dagelijkse boodschappen is er ruim voldoende, maar over het algemeen is het aanbod onder de maat. Bepaalde segmenten, zoals bijvoorbeeld kledingwinkels, zijn ondervertegenwoordigd. Die segmenten moeten versterkt worden", licht wethouder Aussems toe.
Ook moet het aantal parkeerplaatsen in het winkelgebied worden uitgebreid. "Eén van onze sterke kanten is het gratis parkeren", zegt Aussems. "Dat moeten we zo houden. Je moet vrijwel voor de deur je auto neer kunnen zetten."
Verder moet ook het 'verblijfsklimaat' in het gebied verbeterd worden. Dat zou onder meer kunnen door reclame-uitingen aan te passen en door materiaalkeuze, waarmee de uitstraling van het gebied verbeterd wordt. "Er zitten mooie panden tussen, maar veel panden zorgen voor een rommelig beeld, met een ongezellige uitstraling."
Om alle plannen te kunnen realiseren, zullen er waarschijnlijk wel enkele panden moeten worden gesloopt.
Een belangrijke rol is weggelegd voor een plein tegenover de kerk. Op dat plein zouden horeca en groen kunnen komen. "Het winkelgebied mag geen concurrent van het Bruisend Dorpshart worden" zegt wethouder Aussems. "Ze moeten elkaar juist versterken."

Labels: