Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 21, 2007

Gelegenheid maakt de dief

Kaatsheuvel - Kent u dit: Terwijl de ramen en deuren lekker openstaan met het warme weer, loopt u gezellig even naar de buren. Uw laptop en portemonnee blijven onbeheerd op tafel achter. Misschien dat u er in uw buurt weinig van hoort, maar woninginbraken komen vaker voor dan u denkt. Bent u zich ervan bewust dat een goed stevig slot op een deur niet helpt als u tegelijkertijd een raam open laat staan?

Een inbreker heeft maar 30 seconden nodig om binnen te komen. Duurt het langer, dan loopt hij het risico gesnapt te worden en zoekt hij vaak een andere locatie. Maar wat als de waardevolle spullen zo voor het grijpen liggen? De kans is in zo’n geval groot dat uw eigendommen vroeg of laat gestolen worden. Want de gelegenheid maakt de dief! De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. U kunt zelf veel doen om uw bezittingen te beschermen.

Een paar preventietips
Doe de deuren op slot en de ramen dicht als u (even) uit huis bent of langere tijd op een andere verdieping in huis bent.
Laat geen sleutels in de deur zitten, leg ze ook niet onder een deurmat of bloempot. Plak geen afwezigheidsbriefjes op de deur. Gebruik uw voicemail of de automatische e-mail beantwoorder niet om te laten weten dat u afwezig bent.
Leg geen ladders of ander klimmateriaal voor het grijpen.
Zorg extra goed voor waardevolle spullen. Zet ze uit het zicht voor inbrekers en berg kleine zaken (goud, zilver, juwelen, waardepapieren) op.
Zorg dat uw woning er van buitenaf ‘bewoond’ uitziet, óók als u niet thuis bent. Vraag uw buren een oogje in het zeil te houden. Laat uw brievenbus legen en haal de planten niet van de vensterbank als u op vakantie gaat.
Geef uw vakantie door aan de politie via internet (www.politiemwb.nl), telefonisch of op het bureau.
Buurtpreventie kan het aantal inbraken in uw wijk aanzienlijk verminderen. Uiteraard kunnen gemeente, woningbouwvereniging en de politie u als buurtbewoner daarbij ondersteunen.
Mocht u toch slachtoffer worden van een woninginbraak, blijf dan overal vanaf om geen sporen uit te wissen.
Doe uw deur ‘s nachts altijd op het nachtslot. Laat geen sleutels aan de binnenzijde deur zitten.
Geen spoed: bel 0900-8844 bij spoed 112

Labels: