Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 21, 2007

Politie treedt hard op tegen hangjongeren

Na een periode van tolerantie pakt de Loonse politie hangjongeren keihard aan.

Kaatsheuvel – De politie treedt momenteel hard op tegen een groep jongeren die al maanden overlast veroorzaken op en rondom de Nieuwe Markt. Deze week zijn er diverse verbalen uitgeschreven, variërend van 25 tot 225 euro. Volgens politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer is een groep van voornamelijk Kaatsheuvelse jongeren, die van het marktplein een hangplek hebben gemaakt, verantwoordelijk voor geluidsoverlast en het achterlaten van blikjes, friteszakken en andere troep. Ook zou er door de jeugd bier gedronken worden op straat en spreken sommige burgers over dealen. Volgens Steenmeijer is de jeugd herhaaldelijk op hun gedrag aangesproken door burgers en de politie. “Zelfs de burgemeester heeft geprobeerd de jongeren aan te spreken, ook dat had geen effect”, aldus Steenmeijer. Volgens hem heeft de politie vier weken lang elke dag rond de Nieuwe Markt gesurveilleerd en de jeugd aangesproken. Dit alles zonder resultaat. Steenmeijer: “De maat meer dan vol. We waarschuwen niet meer, we tolereren niets meer en wie niet horen wil moet maar voelen”. Daarom zijn de politie samen met de gemeente vorige week woensdag overgegaan op een keihard beleid. “Als er nu iemand een blikje weggooit of op een andere overtreding betrapt wordt, dan wordt er meteen een proces-verbaal opgemaakt en worden de ouders ingelicht.

De politie verwacht veel van het contact met de ouders. Zij moeten immers weten waar hun kinderen uithangen”. Volgens de woordvoerder blijft de politie dit doen totdat de overlast gestopt is.

Labels:

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het zou onderhand is tijd worden zeg,laat ze gelijk even op het hennie meijer plein ook bonnen gaan uidelen,gebruikte condooms op de grond,zakjes met nog wiet erin,overal kapot glas op de grond,en zo kan ik nog even doorgaan.
Onze kinderen moeten daar tussen spelen.

21 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Heeft u hier al melding van gemaakt bij de politie Kaatsheuvel.

21 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Ja al zo vaak tot in den treure toe.

23 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

kut boetes net of wij op 60 euro meer of minder kijke.

17 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home