Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 12, 2007

Starters in de rij voor woning

KAATSHEUVEL - De belangstelling voor starterswoningen in Loon op Zand is volgens woningcorporatie Casade Woondiensten 'overweldigend groot'. Casade bekijkt dan ook de mogelijkheden om meer starterswoningen te bouwen.

Voor de veertien starterswoningen die gebouwd worden aan de Van Vessemstraat in Waalwijk hebben zich ongeveer driehonderd belangstellenden gemeld. "We weten dus nu al dat we een hele groep belangstellenden teleur moeten stellen. Dat vraagt erom dat we extra alert blijven op kansen voor het ontwikkelen van starterswoningen op diverse locaties in Waalwijk en Loon op Zand", aldus Casade-directeur Ad Gruijters.
Casade heeft inmiddels plannen voor starterswoningen in voorbereiding. In Waalwijk worden bijvoorbeeld zestig Koopgarant-woningen gebouwd in de nieuwe wijk Landgoed Driessen. In Loon op Zand zijn concrete plannen voor dertig starterswoningen in Molenwijck-Zuid (kerkdorp Loon op Zand) en de Parkstraat en St. Jozefstraat in Kaatsheuvel (locatie Rosagaerde). Voor Waalwijk staan ook starterswoningen op de rol voor de vrijkomende locaties van het Willem van Oranje College (Floris V-laan), het Dr. Mollercollege (Burgemeester Moonenlaan) en vmbo-school De Walewyc (Vredesplein).
Speciaal voor starters heeft Casade een financieel aantrekkelijke regeling: de Koopgarant-regeling. Starters krijgen korting op de koopprijs, maar worden wel volledig eigenaar van de woning. Die korting maakt de woning beter betaalbaar. Als de eigenaar de woning wil verkopen, dan koopt Casade de woning terug. De winst of het verlies wordt gedeeld. Uit een regionaal woningmarktonderzoek is gebleken dat zich in de gemeente Waalwijk de komende vijf tot zeven jaar ongeveer 1.500 starters op de woningmarkt zullen melden. Voor de gemeente Loon op Zand komt de raming uit op 650 starters. Daarbij gaat het om gegadigden voor zowel koop- als huurhuizen

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

casade moet dus eerst nog even kijken of er geen dure koopwoningen gebouwd kunnen worden

14 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home