Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 11, 2007

'Efteling-kwestie' verdeelt GroenLinks

KAATSHEUVEL - De secretaris van GroenLinks in de gemeente Loon op Zand, Elis van Veldhuizen, heeft zijn functie neergelegd. Als hoofdreden noemt hij de rol die fractievoorzitter Cees van de Ven heeft gespeeld in de kwestie van de vermakelijkheidsretributie van de Efteling.

Van de Ven zelf denkt dat het probleem in de persoonlijke sfeer ligt: "We hebben elkaar nooit zo goed gelegen. We hadden een verschil van inzicht." De fractie heeft de brief ter kennisgeving aangenomen, want dit is een zaak van het bestuur."
Volgens Van Veldhuizen vindt ook het bestuur dat Van de Ven in de richting van de Efteling onjuist heeft gehandeld door het park zelf een brief te schrijven met een afschrift aan de pers. Maar anders dan Van Veldhuizen, verbindt het bestuur daar geen 'vergaande stappen' aan. Van de Vens pleidooi om de Efteling extra aan te slaan en zo de gemeentebegroting te dichten, leidde tot een 'nijdig antwoord van de Efteling waarin een onsympathiek beeld van GroenLinks wordt geschetst', zo vindt Van Veldhuizen. Hij herinnert ook aan het omstreden huwelijksfeest van Van de Ven vorig jaar op het tenniscomplex in De Moer. Ook verwijt hij hem een Einzelgänger te zijn met 'twee petten op'.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Cees heeft de afgelopen jaren een spoor van vernieling in GL achtergelaten. Het beste raadslid van de gemeenteraad is met een coup opzij gezet. Diens opvolger hield het al na één termijn voor gezien en nu zit onze Cees dus waar hij altijd al wilde zijn: de raad. Achtereenvolgende bestuurders zijn eveneens gillend gek geworden. Maar hij heeft nu dus echt de absolute macht. En groenLinks gaat definitief kapot. Doodzonde na al dat harde werken van die andere mensen.

11 oktober, 2007  

Een reactie posten

<< Home