Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 15, 2007

1E Prijs voor St. Elisabethziekenhuis

Tilburg - Zorgverzekeraar UVIT (Univé-VGZ-IZA-Trias) heeft vanmiddag aan drs. Wim van der Meeren van de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg de eerste prijs uitgereikt voor de zeer goede prestaties van zijn ziekenhuis in 2006. Van de 18 ziekenhuizen waarmee de zorgverzekeraar een samenwerkingsovereenkomst heeft, scoorde het Elisabeth het hoogst.

Erkenning en stimulans
De prijs bestaat uit een cheque van € 50.000. Van der Meeren is blij met de erkenning die het St. Elisabeth Ziekenhuis middels deze prijs ten deel valt. “Het is leuk om te horen dat wij het meest voldoen aan de kwaliteitseisen die aan ons gesteld worden. Tegelijkertijd is het een stimulans om nog beter te worden. We gaan het geld besteden aan een kwaliteitsproject.”

Prestatie-indicatoren
In de samenwerkingsovereenkomst spreken ziekenhuis en zorgverzekeraar een aantal specifieke prestatie-indicatoren af. Onder meer met betrekking tot het nakomen van de productieafspraken, het houden van klanttevredenheidsonderzoeken, de registratie van gegevens met betrekking tot doorliggen, postoperatieve wondinfecties, complicaties, alsook over innovatie en accreditatie.

UVIT reikte de afgelopen vier jaar tien prijzen uit voor de best presterende ziekenhuizen in verschillende categorieën. Als topklinisch opleidingsziekenhuis ontvangt het St. Elisabeth Ziekenhuis deze prijs nu voor de derde keer. Alleen dit jaar krijgt het Elisabeth hem als enige ziekenhuis. [Bron: website St. Elisabeth]