Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 07, 2007

Loon op Zand wil snel stijgen op ranglijst websites

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand wil zo snel mogelijk 53 plaatsen stijgen op de lijst van beste websites van alle gemeentes van Nederland. Momenteel staat de gemeente op plaats 419, maar wil ze op zeer korte termijn stijgen naar plaats 365. Volgens burgemeester Ria van Hoek zijn in het verleden gemaakte keuze, zoals de site op te splitsen in diverse onderdelen, de oorzaak van de lage score op de ranking van gemeentelijke websites. Van Hoek: “Op korte termijn gaan we slagen maken in de digitale dienstverlening doordat we ons aansluiten bij Web +, een ontwikkeling van Waalwijk, Tilburg en Oisterwijk. “Met name op het gebied van de digitale formulieren gaan we hard aan de slag en dat levert in de ranking een hoge stijging op”. De burgemeester wees echter wel op het feit dat er capaciteitsproblemen zijn op de afdeling Informatie en Automatisering. Volgens insiders is de verantwoordelijk medewerker op non-actief gesteld. Cees Grootswagers (CDA) wilde van de burgemeester harde tijdsgegevens zien wanneer Loon op Zand rond plaats 365 stond. “U schrijft op korte termijn. Is dat een week of een maand?”. Het college moest het antwoord schuldig blijven. De VVD vroeg het Web + de gemeente ging kosten. “Kunnen we straks een preadvies tegemoet zien waarin U ons vraagt veel geld beschikbaar te stellen waar voor het aansluiten bij Web +? , vroeg fractievoorzitter Jacky Smit zich af. De burgemeester moest het antwoord schuldig blijven. “Als we wat verder zijn komen we met een voorstel waarin het kostenplaatje is opgenomen”, aldus van Hoek.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Raadsleden,

vooral niets vragen over het op non actief zetten van de verantwoordelijke aan het college hoor !!!


Een nog werkende ambtenaar

07 december, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Geachte heer Van Laarhoven,

De kosten voor de website komen weer bovenop de begroting. Wordt nu eens wakker als raadslid en stel eens wat meer kritische vragen aan het college. Als raadsleden weten jullie maar de helft wat er gebeurt.

07 december, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Je blijft lachen in de gemeente Loon op Zand met het college en zijn beslissingen. Het sprookje van Kaatsheuvel. Heeft het college ergen een geldboom staan ofzo, met al die uitgaven en ambities die ze hebben. We zijn en blijven maar een dorp.

P. Ram

07 december, 2007  
Anonymous Anoniem said...

@ een nog werkende ambtenaar,
helaas heeft de raad hier niets over te zeggen, en kan er dus ook niets over vragen, hoezeer ik ook met jullie meeleef.

Het feit dat er nu ineens voor web+ is gekozen heeft bij mij verschillende vraagtekens gezet. temeer omdat niet eens duidelijk is wat het gaat kosten, ik heb gisteren wel op 5 verschillende manieren doorgevraagd om erachter te komen maar helaas kon men geen antwoord geven. Dus dat is eenkwalijke zaak ergens een handtekening onder zetten zonder de financiele consequenties te weten. Matcht dit programma wel met de web-site die we hebben eigenlijk? Nogmaals ik leef met jullie mee, maar over ambtenaren die op non actief worden gezet of id heeft de raad niets te zeggen.

07 december, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Ik vraag me of hoe men dit denkt te bewerkstelligen zonder projectleider Electronische Dienstverlening. Je kunt aan de buitenkant wel een mooie interface tonen, maar dan zal er aan de binnenkant (organisatie) iets moeten veranderen. Afdeling Informatie en Automatisering is alleen maar adviserend en ondersteunend, de ORGANISATIE zal het moeten DOEN.

07 december, 2007  

Een reactie posten

<< Home