Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 13, 2007

Nieuwe welstandscommissie met een inloopspreekuur voor bouwgegadigden

Persbericht Gemeente Loon op Zand

De advisering over het uiterlijk aanzien van bouwplannen vindt plaats door Welstandszorg Noord-Brabant. De dienstverlening van Welstandszorg Noord-Brabant gaat veranderen per 1 januari 2008. Er wordt één welstandscommissie gevormd, die alle te bespreken bouwplannen behandelt. Deze komt bijeen in de gemeente Loon op Zand. Bovendien is het voor mensen met bouwplannen mogelijk om tijdens een inloopspreekuur vooraf advies in te winnen.

Eenvoudige bouwplannen worden nu behandeld in een zogenaamde kleine welstandscommissie, die de ene week in de gemeente Dongen en de andere week in de gemeente Loon op Zand vergadert. De grotere en meer ingewikkelde bouwplannen worden behandeld in de zogenaamde grote welstandscommissie. Drie keer per jaar vergadert deze commissie in de gemeente Loon op Zand en voor het overige elders in de regio.

Eén nieuwe commissie levert voordelen op:
Vanaf 1 januari 2008 vervalt het onderscheid tussen de twee commissies en worden deze samengevoegd tot één nieuwe commissie. Deze commissie behandelt alle (dus grote en kleine) te bespreken bouwplannen en komt één maal per twee weken bijeen in de gemeente Loon op Zand.De structuur wordt dus helderder en kan leiden tot een verkorte behandelduur van bouwplannen

Inloopspreekuur
Naast de bovengenoemde voordelen biedt de nieuwe dienstverleningsovereenkomst gemeentelijke welstandsadvisering ook een extra service voor de burger; het inloopspreekuur. Bouwgegadigden kunnen daarin advies van de welstandscommissie krijgen ten behoeve van de voorbereiding van bouwplannen.