Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 07, 2007

Start bouw nieuw politiebureau in januari 2008

Kaatsheuvel/Waalwijk – In januari zal de eerste steen gelegd worden van het nieuwe politiebureau achter het HG hotel. In het bureau worden het team “Loon op en Waalwijk formeel samengevoegd tot het nieuwe Politieteam Waalwijk/Loon op Zand. De oplevering wordt in april 2009 verwacht. Deze mededeling deed teamchef Corine van der Vliet afgelopen donderdag in de raadscommissie ABZVB van loon op Zand tijdens de jaarlijkse evaluatie met de Loonse gemeenteraad.

De gemeenteraad mag elk jaar prioriteiten stellen aan de vrij beschikbare uren van de politie. Volgens Van der Vliet legt Loon op zand teveel taken die eigenlijk bij de politie neer die eigenlijk bij een jongerenwerker thuishoren. “De wijkagent wordt te vaak ingezet voor zaken waar hij niet bedoeld is. De uren van de jongerenwerker zijn te mager”, aldus de teamchef. Daarnaast moet het functioneren van de Bevoegd Opsporingsambtenaren(BOA’s) en Gemeentelijke Opsporingsambtenaren (GOA’s), die de taken van voormalige milieu- en hondenwachter uitvoeren geëvalueerd worden.

De politie wil naast haar reguliere taken het accent leggen op de verkeersveiligheid in een bepaalde wijk of straat, het overlast van jongeren, en het geven van voorlichting over veiligheid in en om de woning, en bij ouderen in het bijzonder. Verder wil de politie de overlast van dealers en gebruikers in Loon op Zand extra gaan aanpakken. De PvdA pleitte voor meer uren voor een voorlichtingcampagne: ”Ga aan de voorkant zitten en niet aan de achterkant”, bepleitte fractievoorzitter Peter Flohr. Met de toevoeging dat meer inzichtelijk gemaakt werd wat bij voorbeeld een bushokje vernielen kost gingen de e commissieleden akkoord met de door de politie voorgestelde acties.