Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 15, 2008

Brandweer krijgt drie nieuwe wagens

LOON OP ZAND - De gemeente Loon op Zand investeert in de brandweer. Dit jaar zal een nieuwe tankautospuit voor de brandweer worden besteld. Het gaat om vervanging van het voertuig dat in Loon op Zand staat. Daarnaast zijn twee personeel- en materieelwagens voor vervoer van mensen en materialen aan vervanging toe.

Dat zijn in dit geval landrovers die vooral ingezet worden bij bosbranden en bij redding van slachtoffers in voor ambulances weinig toegankijke gebieden. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een gevallen en gewonde mountainbiker of een ruiter in de buitengebieden.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Loon op Zand is nog niet zeker of deze terreinwagens dit jaar al worden besteld omdat nog bestudeerd moet worden aan welke eisen de voertuigen moeten voldoen.

Tot de inventaris van de brandweerkazerne in Kaatsheuvel behoren een tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en twee personeel- en materieelwagens. In Loon op Zand staan een tankautospuit en een personeel- en materieelwagen.