Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 20, 2008

VVV Kaatsheuvel wil een grotere winkel op een betere plek

KAATSHEUVEL - Meer vierkante meters op een goede zichtlokatie waar de winkelfunctie beter uit de verf komt. Dat zijn de wensen van VVV-voorzitter Thieu Eijkemans voor een nieuwe huisvesting van het VVV-kantoor in Kaatsheuvel. In het nieuwe beleidsplan van de VVV wordt er aandacht voor gevraagd.

"De huidige huisvesting in de aanbouw aan het gemeentekantoor is veel te klein, heeft geen uitstraling en is door de trap voor minder-validen slecht bereikbaar. De VVV heeft er ook geen etalage", somt Eijkemans de nadelen op.

Tot nu toe is er rekening mee gehouden dat er straks na de verbouwing van het gemeentekantoor plek komt voor de VVV. "Maar die moet dan wel aan het plein liggen. En we moeten er op zaterdagmorgen en tot 18.00 uur open kunnen zijn. Dat laatste was destijds een struikelblok om in de huidige gemeentewinkel ruimte te krijgen", zegt Eijkemans.

Waijers heeft begrip voor deze wensen maar kan nog niet vooruitlopen op wat mogelijk is. "Maar ik wil er mijn uiterste best voor doen dat ergens in het Bruisend Dorpshart de VVV een fatsoenlijke plek krijgt", belooft hij.

In de kern Loon op Zand heeft de VVV een folderpost in restaurant De Gouden Laars. Volgens Eijkemans zijn er op dit moment geen plannen om daar een uitgebreidere dependance te vestigen. "Dan moeten we naar een ander pand, er personeel neerzetten en dus veel kosten gaan maken ", reageert hij.

De VVV draait nu volgens hem goed vooral door de verkoop van routes en VVV-cheques.

"De komende vijf jaar verwacht ik dat die inkomsten nog zullen stijgen. We zijn wel al aan het nadenken over alternatieven als één van de twee wegvalt", aldus Eijkemans.

Bron: Brabant Dagblad: Tineke Louwerse