Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, februari 18, 2008

Gemor rondom dorpshart in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Er leven in de Loonse politiek zorgen over de voortgang van het Bruisend Dorpshart voor Kaatsheuvel.

Met name de rol van de gebruikersgroep staat ter discussie. In die groep adviseren vertegenwoordigers van de Kaatsheuvelse gemeenschap de stuurgroep rondom CDA-wethouder Hans Waijers.

"Er wordt gewoon niet naar ons geluisterd", zegt Henk Cleijssen, lid van de gebruikersgroep. "Tachtig procent van de bevolking wil een open plein, maar projectleider Op de Laak weet iedereen om zijn vingers te winden. Het dorpshart wordt een Randstadplaatje. Het heeft niets te maken met een rustiek dorpscentrum."
Andere leden van de gebruikersgroep wensen desgevraagd publiekelijk niet uit te willen weiden over hun functioneren. Een enkeling spreekt wel van 'communicatie die niet optimaal verloopt'.

Vorige week uitten in commissieverband diverse raadsleden hun zorgen. Zo wilde Bertus Kemmeren (Gemeentebelangen) weten waarom de groep is uitgedund van 24 naar 13 personen. Herman van Gulik (CDA) had gehoord dat er onenigheid in de groep is. Volgens Jacky Smit (VVD) loopt de gebruikersgroep achter de feiten aan. De raad zou het bidbook al aangenomen hebben voordat de gebruikersgroep een advies had uitgebracht.

Ook Maurice van Boxtel (PvdA) sprak van het 'ontbreken van interactie'. Hij vroeg de wethouder om als raadscommissie te mogen spreken met de complete gebruikersgroep. Waijers wees dat echter af: "De gebruikersgroep adviseert aan de stuurgroep en niet rechtstreeks aan de raad." Hij nodigde de raadsleden wel uit om samen met hem vergaderingen van de gebruikersgroep bij te wonen.

Volgens Waijers is de doelstelling van de gebruikersgroep van meet aan helder geweest. "De gebruikersgroep is geen adviesorgaan voor het college of voor de raad en wij zijn tot nu toe niet van afgeweken van de ingezette lijn."

CDA'er Van Gulik vroeg zich af of de betekenis van de gebruikersgroep niet achterhaald is. Hij wilde van de wethouder weten hoe het nu verder moest: "Ik vind het wat gemakkelijk om te zeggen dat dit de regels zijn en dat de mensen zich daar maar aan te houden hebben. Dat schiet niet op." Waijers zegde toe met de groep te gaan praten of ze nog verder willen in de rol zoals destijds afgesproken is. De wethouder beloofde er na 17 maart op terug te zullen komen.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

"Volgens Jacky Smit (VVD) loopt de gebruikersgroep achter de feiten aan. De raad zou het bidbook al aangenomen hebben voordat de gebruikersgroep een advies had uitgebracht."
Hier wil ik nog aan toevoegen:
Daarbij werd in de raad expliciet vermeld door het college dat de gebruikersgroep het eens was met het bidboek. Dit terwijl zij het enkel in ontvangst hadden genomen. Inhoudelijk dus een advies hadden zij er nog niet op gegeven. Dat is pas in oktober 2007 gebeurd.
Een van de leden van de gebruikersgroep wilde in komen spreken in de raad maar dat werd ONTRADEN door een van de collegeleden. Het stuk moest er doorgejast worden zonder kleerscheuren.(oa. de move van sociaal cultureel van brandweerkazerne naar carre daar is de gebruikersgroep niet goed in gekend) Maar daar was de raad toen allemaal niet van op de hoogte op dat moment. Als de raad toen meer had geweten dan was er zeker anders beslist. De VVD heeft ingestemd met het bidboek omdat zij ervan overtuigd waren dat het de volledige instemming had van de gebruikersgoep.

19 februari, 2008  
Blogger peter said...

weet je wat het is in de gemeente
ze willen iets voor zichzelf , dit soort mensen heeft het lak aan wat de bevolking wil.
zo kunnen ze mooi weer spelen en een ander de schuld geven.
lijkt hier den haag wel.
eerst pluche en daqn lekker slapen en doen waar ze zin in hebben , en zoveel mogelijk geld verbrassen aan vergaderen.
met een drankje er bij op de kosten van de inwoners.

19 februari, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Maak je ggen zorgen dat dorpshart komt er wel in 2099,met veel woningbouw,en weinig horeca.

19 februari, 2008  

Een reactie posten

<< Home