Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 05, 2008

Aftrap Els II Kaatsheuvel: vijf huizen

Pepping Bouw bv uit Kaatsheuvel wil het woningbouwplan De Els II in die plaats starten met de bouw van vijf woningen. Die woningen kunnen uit het totale plan worden gelicht omdat ze aan de Gasthuisstraat komen te liggen.

De nieuwe huizen komen te staan op de oude entree naar het Peppingterrein waar het eigenlijke nieuwe woongebiedje gerealiseerd gaat worden. B. en W. van Loon op Zand willen in principe meewerken aan het plannetje voor de vijf woningen. Overigens moet dat plan nog ter inzage worden gelegd.

Voor de bouw van die huizen moet het naast de entree gelegen pand van een voormalige slagerij aan de Gasthuisstraat worden gesloopt. "Maar ook ons oude kantoor aan de Gasthuisstraat moet plat. Op die plek gaan we de nieuwe ontsluiting voor De Els II aanleggen. Voordat dit pand gesloopt kan worden, moeten we eerst het magazijn en de werf die erin zitten, verhuizen", zegt projectontwikkelaar Emile van Niekerk van Pepping Bouw. Het zal volgens hem daarom wel na de zomervakantie zijn voordat met de bouw van de vijf woningen begonnen kan worden. "Aan het eind van dit jaar hopen we dan met de overige woningbouwplannen een begin te hebben gemaakt", aldus Van Niekerk.

In de Els II komen ongeveer tweehonderd wooneenheden. Daartoe behoren 58 zorgappartementen en 36 gewone appartementen. Voor het overige gaat het om grondgebonden woningen. De zorgappartementen worden gebouwd in samenwerking met een woonstichting die de appartementen gaat beheren. Er zijn hierover volgens Van Niekerk onderhandelingen gaande met Casade Woondiensten.