Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 06, 2008

Bruisend Dorpshart: ruim 8 miljoen tekort en één jaar later opgeleverd

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand moet in de portemonnee om het Bruisend Dorpshart te kunnen realiseren. Door extreem hoge prijsstijgingen in 2007 moet de gemeenteraad een bedrag van 8,5 miljoen beschikbaar stellen om de plannen te kunnen verwezenlijken. Ook de geplande oplevering van het plan wordt één jaar later; namelijk in 2011.
De gemeenteraad werd vanavond van de financiële tegenvaller op de hoogte gebracht. Vertrekkend projectleider Nico op de Laak hield de raadsleden voor dat er mogelijkheden zijn om het tekort terug te dringen. Hij verschafte de raad inzicht in de stappen die de projectgroep sinds het najaar van 2007 genomen heeft. De risicoanalyse en de financiële analyse die de afgelopen maanden opgesteld zijn, toonden aan dat de gemeente zich nadrukkelijk moet buigen over het vervolgtraject. Om hieraan enige richting te geven zijn vier mogelijke vervolgscenario’s opgesteld:
• Scenario ‘0’: er wordt geen enkele wijziging van het in april 2007 vastgestelde Bidbook doorgevoerd;
• Scenario 1: Gedeeltelijke uitvoering binnen de huidige financiële kaders;
• Scenario 2: De sociaal-culturele functies blijven volledig op de locatie ‘De Werft’ en binnen het plan wordt onder meer ‘De Woonhoven’ geoptimaliseerd;
• Scenario 4: Optimalisatie t.o.v. het Bidbook, ‘De Woonhoven’ wordt geoptimaliseerd en er vinden aanpassingen plaats m.b.t. ondergrond parkeren, het gemeentehuis en het Carré.
Met name uit de hoek van Gemeentebelangen en de PvdA kwam harde kritiek. “We willen dat U begint, dan heeft U niets te maken met prijsstijgingen”, wist Ad van Laarhoven. Ook de gebruikersgroep kwam met stevige kritiek: “We hebben nooit iets vernomen over financiën problemen klaagde ex-architect Klijssen.

De aanwezige burgers vroegen zich af hoe de gemeente deze “tegenvaller” kan verkopen bij de bevolking. Op de Laak was daar eerlijk in: “We hebben openheid van zaken gegeven en het is nu aan de gemeenteraad om keuzes te maken”. Duidelijk is dat de pijn zit in de aankoop van het postkantoor, het pand van de Rabobank en enkele woningen in de Huygenstraat.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Gek he dat Nico op de Laak vertrekt, hoezo prive redenen. Het zal wel een gedwongen vertrek zijn samen. Goed werk geleverd BMS en hans Waijers !!!!! De bevolking is tocgh weer uiteindelijk de dupe. Wanneer wordt eens het vetrouwen opgezegd door de gemeenteraad in het gemeentebestuur. Dit kan toch niet langer meer op deze manier om elkaar voor de gek te houden. Open en tranparant is het motto van het college. Jaja maar in deze wordt de raad en de bevolking wel te laat geinformeerd.
Geachte raadsleden laat eens het achterste van uw tong zien en zeg het vertrouwen op in het huidige college. Dan kom je weer geloofwaardig over richting de bevolking.

07 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Tsjongejongejonge.......!
Waar zijn ze hier in de Kets mee bezig?!
Logisch toch dat we niet op lokale partijen willen gaan stemmen?

08 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Wat een giller!!!
Denken ze er hier in de Kets nog iets van te gaan maken met dat centrum. Na jaren van slopersbeleid zeker! Alles wat enige karakterestieke waarde had is met de grond gelijk gemaakt en oude straten zijn vervangen door asfalt. Met 8,5 miljoen moet dit allemaal goed komen, amehoela!!!

09 april, 2008  

Een reactie posten

<< Home