Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 25, 2008

Camping Duinlust wil 55 chalets bouwen

KAATSHEUVEL - Camping Duinlust in Kaatsheuvel wil uitbreiden. Eigenaar Steef Blok wil een stuk grond kopen van 20.000 vierkante meter grenzend aan het huidige recreatiebedrijf aan de Duinlaan. Daarop moet een chaletpark in het groen komen.

Dit park gaat plaats bieden aan 'slechts' 55 chaletjes die in een parkomgeving komen te liggen. "Er moet een geleidelijke overgang komen van camping naar chaletpark met veel groen en dan naar het bos", schetst Blok zijn droom. Zijn bedoeling is de chalets te verkopen maar de ondergrond te verhuren aan de doelgroep van 50-plussers. "Mensen die rustig willen recreƫren in de natuur maar wel gebruik maken van onze faciliteiten."

Want die inkomsten heeft Blok nodig om de exploitatie van zijn recreatiebedrijf rendabel te houden. Om dit laatste argument vinden B. en W. de uitbreiding ook verantwoord. Maar voor ze een besluit nemen, wordt eerst een reactie gevraagd aan de adviescommissie toerisme en recreatie van de provincie en aan het overlegorgaan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. De uitbreiding mag niet ten koste van natuurwaarden gaan. De camping is gelegen tegen het Nationaal Park, ten noorden en zuiden van de Duinlaan.

De uitbreiding van de camping is volgens Blok nodig om op het bestaande bedrijf tegemoet te komen aan de behoefte aan grotere staanplaatsen. Deze sanering van de camping, die hij vijftien jaar geleden overnam, heeft Blok al ingezet. Rondom de ruimere plaatsen is ook meer groen aangeplant. Het huidige bedrijf is gevestigd op 8 hectare grond.

Aan de zuidkant van de Duinlaan bevinden zich 170 vaste staanplaatsen voor chalets en stacaravans. Aan de noordkant staan huurchalets en zijn er 85 plekken voor tenten of toercaravans.

Het aantal vaste plaatsen wil Blok nog verminderen. "Afname van het aantal gasten heeft ook consequenties voor de omzet in onze horeca of voor de fietsverhuur. Tegelijkertijd moeten we ook voldoen aan de wensen van de huidige klanten voor meer speelvoorzieningen of zwembaden", aldus Blok. Dat lukt volgens hem alleen met de komst van het chaletpark. Voor de activiteiten voor kinderen wil Blok ook een apart animatiegebouwtje neerzetten. B. en W. gaan hiervoor dezelfde procedure volgen als voor de campinguitbreiding.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

En al degene die er permanent wonen

26 maart, 2008  
Anonymous Anoniem said...

niet te geloven dat de uitbater van duinlust zelf geen verstand van zaken camping gebeuren en kan niet met mensen omgaan wil verder de natuur een hele hoop geweld aan doen leuk zo,n idee voor de natuur

15 juni, 2008  

Een reactie posten

<< Home